SlavneVily.czSlavneVily.cz

Slavné vily.cz - Slavné vily Čech, Moravy a Slezska

Skočit na obsah

Slávne vily Slovenska - anglická verze

Děkujeme
za podporu
a spolupráci

Ministerstvo kultury a cestovního ruchu SR

Bratislavský samosprávný kraj

Bratislava

Bardejov

Košice

Liptovský Mikuláš

Vysoké Tatry

Žilina

partneři

Baumit

DM

FA ČVUT

SITA

pořadatelé

Národné osvetové centrum

Matúš Dulla (ed.), T. Bujna, Z. Droppová, I. Jamnický, A. Klimeková, J. Kramáriková, J. Krcho, I. Krpelán, K. Kubičková, Z. Labudová et al.

Publikace představuje 64 vil a rodinných sídel, postavených od 18. století do současnosti, ale i římské vily, pocházející z 2. až 3. století. Průřez vilovou architekturou celé Slovenské republiky.

OBJEDNAT
Vyšla: 27.9.2010
180 x 230 mm | vázaná |
ISBN: 978-80-87073-22-3
479.00 Kč

Osou publikace Slavné vily Slovenska jsou tvořivé a životní příběhy architektů a stavebníků i příběhy jednotlivých domů. Každý dům hovoří sám za sebe. Ukazuje, jak vznikal, jak byl navrhnutý a naplánovaný, jak byl postavený, kdy a za jakých okolností. Hovoří o době svého vzniku, o prostředí, do kterého se „narodil“.

Vybrané stavby jsou příkladem architektonického myšlení, ukázkou životního stylu a charakterizují své tvůrce, majitele a obyvatele. Osobnosti architektů i stavebníků poskytují záruku, že se v knize objeví vzrušující a přitažlivé příběhy, které budou neformální prezentací moderní slovenské architektury.

Publikace představí vily, jak vznikaly v historickém vývoji a to nejen z hlediska dějin architektury, ale také sociálně-historické situace období. Úvody k jednotlivým obdobím se zabývají dobovou situací, architektonickými styly, teoretickým úsilím, osobnostmi architektů, případně názorovými konflikty, zajímavostmi z činnosti uměleckých spolků a podobně. V závěrečné části publikace jsou obsaženy mapy s vyznačenými vilami. Tyto mapy budou sloužit čtenářům publikace při procházkách a cestování po krajích Slovenské republiky.

Autorský tým: Matúš Dulla (editor), Tomáš Bujna, Zoja Droppová, Ivan Jamnický, Alexandra Klimeková, Janka Kramáriková, Ján Krcho, Igor Krpelán, Klára Kubičková, Zuzana Labudová, Dušan Mellner, Jana Minaroviech, Martin Molnár, Henrieta Moravčíková, Ľubomír Mrňa, Jana Pohaničová, Adriana Priatková, Maroš Semančík, Vladimír Šlapeta, fotografie Ľubo Stacho

Zaslání či vyzvednutí knihy

Knihu lze zakoupit v Trmalově (Vilová 11, Praha 10) vile nebo objednat na našem e-shopu!.

TOPlist SEO Rozcestník