SlavneVily.czSlavneVily.cz

Slavné vily.cz - Slavné vily Čech, Moravy a Slezska

Skočit na obsah

Nejslavnější vily z Čech, Moravy a Slezska představeny v Ostravě

26 Říjen 2011 - Literární noviny - 23. 11. 23:00
Nejslavnější vily z Čech, Moravy a Slezska představeny v Ostravě

Ostravské muzeum a Slezskoostravská galerie hostí od 26. října do 27. listopadu zajímavou výstavu Slavné vily Čech, Moravy a Slezska, na níž je představeno 120 výjimečných objektů z celé České republiky, které jsou obsaženy ve stejnojmenné souborné publikaci. Navíc zde návštěvníci mohou vidět ještě několik slavných vil z oblasti Ostravska.

Výstavní panely jsou doplněny několika trojrozměrnými modely. Tuto putovní výstavu připravila se spolupracovníky umělecká agentura Foibos Books s. r.o., která je zároveň vydavatelem nejen této souborné publikace, ale dalších patnácti knih, které mapují slavné vily různých regionů včetně Moravy a Slezska. Na tvorbě knih, z nichž první byla vydána už před dvanácti lety, se podílejí významní odborníci na historii architektury a architekti. K vydání každé knihy byla zorganizována putovní výstava, celkem bylo realizováno už sto výstav. O jedinečný projekt projevily zájem i okolní státy. Agentura vydala již Slavné vily Slovenska, připraveny jsou knihy na stejné téma z Maďarska, Polska a Slovinska. V poslední době byl zaznamenán zájem o širší výstavu v rámci zemí Evropské unie.

Názory ke článku

Ke článku nebyly zatím napsány žádné názory. Můžete být první!

Prosím všechny čtenáře, aby v příspěvcích nepoužívali sprostá slova či napadající a jakékoliv osočovací výrazy. Děkuji mnohokrát. Vaše SlavneVily.

Nový příspěvek do diskuse



(nechte pole nevyplněné) tři plus tři? (číslo)

Hodnocení článku

Nejlepší známka je 1, nejhorší známka je 5.
Průměrné hodnocení tohoto článku je: 2
(hodnotilo 1 čtenářů)
TOPlist SEO Rozcestník