SlavneVily.czSlavneVily.cz

Slavné vily.cz - Slavné vily Čech, Moravy a Slezska

Skočit na obsah

Děkujeme
za podporu
a spolupráci

Hl. město Praha

MČ Praha 10

Strom

John Deere

Alvarez

Cestovatelské večery v Trmalově vile

FOIBOS - 9. 3. 10:22
Cestovatelské večery v Trmalově vile

Od dubna zahajujeme v Trmalově vile pravidelná setkávání s cestovateli! První večer se uskuteční 5. 4. 2012 od 19 hodin. V článku naleznete podrobný program na duben a květen.

Profesí vystudovaný geograf, jinak také cestovatel a krajinářský fotograf Pavel Svoboda navštívil řadu zajímavých míst, přičemž, jak sám říká, v jeho hledáčku figurují zejména vysoká pohoří a severská příroda. Jím pořádané cestopisné přednášky probíhají formou promítání fotografií, ilustračních videí, ale například i pouštěním ukázek místní hudby. Pátého dubna přijde do Trmalovy vily povídat o svém pobytu na Islandu a odstartuje tak sérii našich cestovatelských čtvrtků.
V pořadí druhém cestovatelském večeru se přeneseme do Vietnamu, kterým nás provede Topi Pigula, cestovatel, fotograf, novinář a lektor. S jeho fotografiemi a cestovatelskými články jste se mohli setkat na stránkách řady periodik, mj. třeba Lidových novin, Mladé fronty či Hospodářských novin. V současné době je šéfredaktorem geografického magazínu Travelfocus, stále cestuje a fotografickým nadšencům pomáhá v rámci fotokurzů zlepšovat jejich um.
Hned zkraje května zavítá do Trmalovy vily cestovatel, dobrodruh, fotograf a novinář v jedné osobě, Martin Mykiska. Během své cestovatelské dráhy, kterou započal v roce 1986 přechodem Capatiny a Retezacu v Rumunsku, navštívil Jižní i Severní Ameriku, Asii, rok pobýval na Antarktidě. Cestování se mu stalo stalo vášní a nezbytnou součástí nejen života jeho, ale i všech jeho nejbližších – z celou rodinou strávil například pět měsíců v Himaláji a společně o tom sepsali knihu, kterou ilustracemi opatřili cestovatelovi děti. Květnová přednáška se však ponese v rytmu jazzu a podíváme do jeho domovského města – New Orleansu! tento večer můžete chápat také jako navnazení a pozvánku na již tradiční koncerty v zahradě vily, které startují v červnu.
Himaláje pohledem Samuela Schreibera a Soni Sedláčkové. Cestovatelské duo, řídící se kromě jiného motem, že cesta je přinejmenším stejně důležitá jako cíl, zbrázdilo již řadu zajímavých zemí a míst, namátkou třeba Argentinu, Bolívii, Čínu, či Nový Zéland. 17. května se můžete těšit na "Třicetkrát na Sněžku a zpět aneb tři sta kilometrů kolem Everestu".
Marie Hofmannová uskutečnila v roce 2010 sama, jako nezávislá cestovatelka, cestu kolem světa. Strávila 120 hodin v letadle, plavila se na ostrovy v Indickém oceánu a Jižním Tichomoří, uskutečnila dobrodružnou výpravu do nitra Austrálie … Spala pod širým nebem i v přepychovém hotelu, v ubytovně typu kapsule, v soukromí nebo ubytovnách pro batůžkáře. I když se nepovažuje za lovkyni zážitků a zajímá ji spíš obyčejný život, navštívila i řadu míst uvedených na seznamu Světového kulturního a přírodního dědictví UNESCO.

Názory ke článku

Ke článku nebyly zatím napsány žádné názory. Můžete být první!

Prosím všechny čtenáře, aby v příspěvcích nepoužívali sprostá slova či napadající a jakékoliv osočovací výrazy. Děkuji mnohokrát. Vaše SlavneVily.

Nový příspěvek do diskuse



(nechte pole nevyplněné) tři plus tři? (číslo)

Hodnocení článku

Nejlepší známka je 1, nejhorší známka je 5.
TOPlist SEO Rozcestník