SlavneVily.czSlavneVily.cz

Slavné vily.cz - Slavné vily Čech, Moravy a Slezska

Skočit na obsah

Děkujeme
za podporu
a spolupráci

Hl. město Praha

MČ Praha 10

Strom

John Deere

Alvarez

Výstava fotografií Jihočeská lidová architektura

FOIBOS - 3. 2. 23:00
Výstava fotografií Jihočeská lidová architektura

Jihočeská lidová architektura v Trmalově vile do 16. února 2014.

Autor vystavovaných fotografií Mgr. Petr LUNIACZEK (1942), absolvent Matematicko-fyzikální fakulty Karlovy univerzity (1963), prožil své mládí v letech 1945-67 v Liberci. Na konci r.1967 přišel do Českých Budějovic, kde až do r.1991 pracoval jako programátor, stal se kandidátem mistra v šachu a přes 20 let byl trenérem šachové mládeže. V letech 1991-2008 působil jako učitel šachu ve své firmě Šachová škola Luniaczek, mezi jejímiž žáky byli i mistři Čech a ČR.

Jeho velkou zálibou je již od mládí turistika : procestoval m.j. celé Jizerské hory, Ještědský hřbet a západní Krkonoše i s jejich podhůřím, Český ráj, Podkrkonoší a zejména jižní Čechy, kde si oblíbil Pošumaví, Písecko a Novohradské hory. Jako ryzí amatér putuje od r.2004 s fotoaparátem hlavně za lidovou architekturou po jižních, severních a východních Čechách a též za domy jihočeských měst.

Na této výstavě se seznámíte s fotografiemi lidových staveb ve vesnicích v různých částech jižních Čech, které byly pořízeny v letech 2004-06. V autorových stopách tak navštívíte postupně Hlubocká blata, podhůří Blanského lesa, Soběslavsko-veselská blata i jejich západní okolí, Novohradsko, Třeboňsko (to je navíc přiblíženo samostatnou doplňkovou výstavou), Jindřichohradecko, Jistebnicko, Mladovožicko, Písecko a v Pošumaví Hornoplánsko, Volarsko, Prachaticko, Volyňsko, Vimpersko, Stašsko, Vacovsko a Česticko, kde na roubených i zděných stavbách můžete obdivovat stavební „fortel“ našich předků.

Dosavadní autorské výstavy:
r.2006 Liberec (Podještědí), Pecka (Peckovsko I.), r.2007 3x Č.Budějovice (Jižní Čechy), Nová Paka (Novopacko), Lažiště (Lažišťsko a Mikroregion Vlachovo Březí), Stachy, Vacov, Čestice (Stašsko, Vacovsko, Česticko - putovní), Jičín (Východní Jičínsko, Novopacko, Peckovsko), Pecka (Peckovsko II., nejen lid. arch.), Nové Hrady, Horní Stropnice, Benešov n/Č., Pohorská Ves, Malonty, Dolní Dvořiště (Novohradské hory a jejich podhůří - putovní, nejen lid. arch.), r.2008 2x Č.Budějovice (Jižní Čechy), Prachatice (Jižní Čechy a Prachatický region), Lomnice n/Pop. (Lomnicko), Vodňany (Jižní Čechy), Č.Budějovice (zdejší městské domy), r.2009 Č.Budějovice (zdejší městské domy), Vimperk, Lomnice n/Luž., Vacov, Písek a Č.Budějovice (Jižní Čechy), Libuň a Turnov (Kolem Prachovských skal), Volyně (Volyňsko a Vlachovobřezsko), r.2010 Sezimovo Ústí a Tábor (Jižní Čechy), Č.Budějovice (zdejší městské domy), vrch Zvičina (Pod Zvičinou), zámek Humprecht (Sobotecko a Markvarticko), Lázně Bělohrad (Bělohradsko), r.2011 Soběslav (Jižní Čechy), Dolní Bousov (Sobotecko, Markvarticko a Dolnobousovsko), Bukvice u Jičína (Mariánská zahrada - nejen lid. arch.), r.2012 Lomnice n/Pop. a Pecka (obce MAS Brána do Českého ráje), Hrubá Skála (Pod Troskami) a Třeboň (Jižní Čechy a Třeboňsko), r.2013 Prachatice (Vlachovobřezsko a Volyňsko) a Libštát (Povodí Olešky) a r.2014 Č.Budějovice (zdejší městské domy), která začala jen 2 dny před zahájením této výstavy.

Názory ke článku

Ke článku nebyly zatím napsány žádné názory. Můžete být první!

Prosím všechny čtenáře, aby v příspěvcích nepoužívali sprostá slova či napadající a jakékoliv osočovací výrazy. Děkuji mnohokrát. Vaše SlavneVily.

Nový příspěvek do diskuse



(nechte pole nevyplněné) tři plus tři? (číslo)

Hodnocení článku

Nejlepší známka je 1, nejhorší známka je 5.
Průměrné hodnocení tohoto článku je: 2.5
(hodnotilo 2 čtenářů)
TOPlist SEO Rozcestník