SlavneVily.czSlavneVily.cz

Slavné vily.cz - Slavné vily Čech, Moravy a Slezska

Skočit na obsah

Děkujeme
za podporu
a spolupráci

Hl. město Praha

MČ Praha 10

Strom

John Deere

Alvarez


Great Villas

současný český dům

současný polský dům

současný maďarský dům

současný slovenský dům


Děkujeme
za podporu


Program Culture

Visegrad Fund

Ministerstvo kultury


mediální partneři

Český rozhlas

Archiweb

Tento projekt byl realizován za finanční podpory Evropské unie. Za obsah sdělení odpovídá výlučně autor. Sdělení nereprezentují názory Evropské komise a Evropská komise neodpovídá za použití informací, jež jsou jejich obsahem.

Výstava Současný dům: Očima mladých architektů

FOIBOS - 28. 6. 14:52
Výstava Současný dům: Očima mladých architektů

Výstava, která bude probíhat od 2. do 15. července 2012 v prostorách Trmalovy vily, představí oceněné práce stejnojmenné soutěže, jejichž tvůrci jsou mladí architekti z České republiky, Polska, Slovinska, Slovenska a Maďarska.

Výstava oceněných prací uzavírá první ročník mezinárodní soutěže Současný dům: Očima mladých architektů. Dovolujeme si Vám představit vítězné projekty rodinných domů navržené mladými tvůrci z České republiky, Polska, Slovenska, Maďarska a Slovinska.

Soutěž byla organizována v rámci projektu Via Villas, jehož cílem je posílit povědomí o rezidenční architektuře v zemích Visegrádu a Slovinska jak z hlediska vzdělávacího, tak z hlediska ochrany a zachování kulturního dědictví. Součástí projektu je vydání publikací a vznik putovních výstav Slavné vily Maďarska, Slavné vily Polska a Slavné vily Slovinska. Výstupy celého projektu budou mimo jiné představeny na mezinárodní konferenci a výstavě rezidenční architektury Visegrádských zemí, která se uskuteční v prostorách Evropského parlamentu v Bruselu v květnu 2013.

Předmětem soutěže Současný dům: Očima mladých architektů bylo zpracování soutěžního návrhu rodinného domu pro čtyřčlennou rodinu. Účelem bylo nalézt architektonické řešení současných požadavků, které by odráželo lokální specifika historické a moderní rezidenční architektury, přičemž za velmi důležité kritérium byla považována podpora lokálních tradic, vymezujících se vůči unifikované výstavbě. Smyslem projektu byla výzva ke vzájemnému srovnání nejmladší architektonické tvorby studentů z visegrádských zemí. Cílem bylo reagovat na aktuální otázky individuálního bydlení a životního stylu a pokusit se nabídnout určitý výhled pro budoucnost rodinného bydlení, reflektujícího jak specifické tradice a podmínky jednotlivých regionů, tak společné podloží evropské kultury.

Trmalova vila: Centrum architektury individuálního bydlení
Vilová 11, Praha 10 – Strašnice, 100 00

T: +420 274 772 362
T: +420 274 774 451 (ředitelka)
E: k.jiratova@foibos.cz
W: www.TrmalovaVila.cz

Otevírací doba

prohlídky
Út - Pá 12:00, 14:00, 16:00
So - Ne 10:00, 12:00, 14:00, 16:00

knihkupectví architektury
Út - Ne 10:00 - 18:00

Jak se k nám dostanete

TRAM: 7, 19, 26 na zastávku Strašnická; 22 na zastávku Průběžná
METRO: A, stanice Strašnická
AUTO: Jeďte po Vinohtradské směrem z centra, minete ulici Starostrašnickou, pokračujte rovně ca 200 m po Černokostelecké a zabočte doprava na ulici Saratovskou. Po 300 m odbočte opět doprava na ulici Věšínovu. Jeďte pořád rovně, po 100 m opět přejedete ulici Starostrašnickou a pokračujte rovně, až přijedete k naší vile. Doporučujeme se kvůli jednosměrným ulicím v okolí naší vily držet tohoto návodu.

Zobrazit na mapy.cz


Názory ke článku

Ke článku nebyly zatím napsány žádné názory. Můžete být první!

Prosím všechny čtenáře, aby v příspěvcích nepoužívali sprostá slova či napadající a jakékoliv osočovací výrazy. Děkuji mnohokrát. Vaše SlavneVily.

Nový příspěvek do diskuse



(nechte pole nevyplněné) tři plus tři? (číslo)

Hodnocení článku

Nejlepší známka je 1, nejhorší známka je 5.
Průměrné hodnocení tohoto článku je: 1
(hodnotilo 2 čtenářů)
TOPlist SEO Rozcestník