SlavneVily.czSlavneVily.cz

Slavné vily.cz - Slavné vily Čech, Moravy a Slezska

Skočit na obsah

Křest knihy Slavné pošty Čech, Moravy a Slezska

FOIBOS - 22. 11. 09:40
Křest knihy Slavné pošty Čech, Moravy a Slezska

Dne 28.11. od 17 hodin se uskuteční v Poštovním muzeu v Praze křest nové knihy nakladatelství FOIBOS Slavné pošty Čech, Moravy a Slezska.

Kniha Slavné pošty Čech, Moravy a Slezska ukrývá pozoruhodnou historii poštovnictví v českých zemích a 85 příkladů poštovních budov z celé České republiky od 16. století do současnosti. Vzhledem k širokému autorskému týmu, který zahrnuje jak historiky z Poštovního muzea, tak historiky architektury, je kniha spojením zajímavých historických faktů o vývoji organizace poštovní správy a poštovních služeben a odborného pojednání o architektonické podobě pošt, která se vyvíjela od jednoduchých poštovních stanic až po okázalé městské paláce. Výběr objektů začíná „Starou poštou“ v Nespekách ze 16. století a končí poštovnou na Sněžce z roku 2007. I když jsou poštovní budovy mnohdy opomíjenou oblastí architektury, překvapí celá řada jmen významných architektů, kteří se na těchto stavbách podíleli, jako například Otakar Novotný, Oldřich Liska, Ernst Wiesner, Ladislav Machoň, Bohuslav Fuchs či Jaroslav Rössler. Jako obvykle i nyní končí kniha průvodcem po slavných poštách v podobě map všech krajů ČR.

Kniha bude na křtu nabízena za zvýhodněnou cenu.

Křest proběhne 28.11. v 17 hodin.
Poštovní muzeum

Nové Mlýny 2, Praha 1

Názory ke článku

Ke článku nebyly zatím napsány žádné názory. Můžete být první!

Prosím všechny čtenáře, aby v příspěvcích nepoužívali sprostá slova či napadající a jakékoliv osočovací výrazy. Děkuji mnohokrát. Vaše SlavneVily.

Nový příspěvek do diskuse



(nechte pole nevyplněné) tři plus tři? (číslo)

Hodnocení článku

Nejlepší známka je 1, nejhorší známka je 5.
Průměrné hodnocení tohoto článku je: 1.5
(hodnotilo 2 čtenářů)
TOPlist SEO Rozcestník