SlavneVily.czSlavneVily.cz

Slavné vily.cz - Slavné vily Čech, Moravy a Slezska

Skočit na obsah

Rukopis Slavných pošt Čech, Moravy a Slezska je již v tiskárně

Foibos - 8. 8. 14:51
Rukopis Slavných pošt Čech, Moravy a Slezska je již v tiskárně

Publikace, která vznikala více než rok pod edičním vedením prof .ing. arch. Petra Urlicha odešla do Východočeských tiskáren v Sezemicích. Zde se rodí konečná podoba všech publikací slavných vil, slavných staveb, památek UNESCO a dalších, vydávaných nakladatelstvím FOIBOS BOOKS.

Autorský tým, čítající 25 autorů a dva fotografy probádal a zpracoval působivé a bohaté informace o historii pošty a architektuře poštovních stanic, služeben a budov a představí čtenáři 85 příběhů pošt v 78 městech, městysech a obcích Čech, Moravy a Slezska.
Historické kresby a později historické a současné fotografie nás provedou příběhy pošty, začínajícími rokem 1526 až do dneška. Příběhy prvních poštovních stanic a poštovních budov postavených v rozpětí let 1526 až 2007, tedy více jak 480 let poví mnoho o vývoji architektury, ale také o historii měst a obcí i celé země. Nejprve Království českého, později Republiky československé a České republiky. Příběhy jednotlivých pošt začínají od roku 1526 v Nespekách, Slavonicích, Telči, Horšovském Týně, Klenčí pod Čerchovem a končí v publikaci poslední Poštovnou na Sněžce z roku 2007.

Nejen milovníci architektury, milovníci historie poštovnictví, ale určitě i sběratelé poštovních známek a příběhů, a nejen oni, dostanou určitě brzy hodnotný dárek v podobě publikace Slavné pošty Čech, Moravy a Slezska.

Názory ke článku

Ke článku nebyly zatím napsány žádné názory. Můžete být první!

Prosím všechny čtenáře, aby v příspěvcích nepoužívali sprostá slova či napadající a jakékoliv osočovací výrazy. Děkuji mnohokrát. Vaše SlavneVily.

Nový příspěvek do diskuse



(nechte pole nevyplněné) tři plus tři? (číslo)

Hodnocení článku

Nejlepší známka je 1, nejhorší známka je 5.
Průměrné hodnocení tohoto článku je: 1.5
(hodnotilo 11 čtenářů)
TOPlist SEO Rozcestník