SlavneVily.czSlavneVily.cz

Slavné vily.cz - Slavné vily Čech, Moravy a Slezska

Skočit na obsah

Výstava Slavné stavby Prahy 4

FOIBOS - 4. 10. 13:04
Výstava Slavné stavby Prahy 4

V úterý 9. října se bude od 17 hodin konat vernisáž výstavy Slavné stavby Prahy 4 ve vestibulu Úřadu MČ Prahy 4. Výstava potrvá do 24. října.

Výstava bude výběrem staveb z publikace Slavné stavby Prahy 4, která je milým pozváním na procházku architektonickým bohatstvím čtvrté pražské městské části, od půvabných a jedinečných kapliček z křižovatek někdejších cest a silnic přes budovu Českého yacht klubu, nenápadnou vilku na Dobešce z konce 60. let 20. století, která stojí na počátku tvůrčí dráhy architekta Jana Kaplického, rodný dům Jana Kubelíka až po "chrám vody" v Podolí a vznosné stavby na pankrácké pláni. Nechybí sakrální stavby, které se zrodily z provizora a v provizoriu válečné a těsně poválečné doby – kostel sv. Františka z Assisi v Krči a Českobratrský sbor v Braníku. Publikace je průvodcem po nenápadném půvabu Michle, Nuslí, Braníka, Podolí, Krče, Lhotky, Hodkoviček až po architektonickou přítomnost Prahy 4, která je dynamická, nasycená velkými plány.

Na výstavu je vybrána například usedlost Ryšánka, Pankrácká věznice, pivovar Braník, vodárna v Podolí, Nuselský most či BB Centrum. Každé stavbě je věnován stručný text s popisem dispozičního řešení, použitých konstrukcí a materiálů, s charakteristikou jejího stylu, navíc v kontextu tvorby příslušného autora i dobového architektonického vývoje. Každý objekt doplňuje archivní a nově pořízená fotografická a plánová dokumentace.

Prostor: Úřad MČ Prahy 4 – vestibul

Termín: 9. října 2012 – 24. října 2012

Vernisáž: 9. října 2012 od 17 hodin

otevřeno: po-čt od 8:00 do 18:00 , pá od 8:00 do 15:30

Názory ke článku

Ke článku nebyly zatím napsány žádné názory. Můžete být první!

Prosím všechny čtenáře, aby v příspěvcích nepoužívali sprostá slova či napadající a jakékoliv osočovací výrazy. Děkuji mnohokrát. Vaše SlavneVily.

Nový příspěvek do diskuse



(nechte pole nevyplněné) tři plus tři? (číslo)

Hodnocení článku

Nejlepší známka je 1, nejhorší známka je 5.
TOPlist SEO Rozcestník