SlavneVily.czSlavneVily.cz

Slavné vily.cz - Slavné vily Čech, Moravy a Slezska

Skočit na obsah

Výstava Slavné stavby Prahy 7

FOIBOS - 5. 11. 23:00
Výstava Slavné stavby Prahy 7

Ve čtvrtek 25. října se od 18 hodin uskuteční vernisáž výstavy Slavné stavby Prahy 7 v prostorách Národního zemědělského muzea v Praze. Výstava zde potrvá do 30. listopadu.

Slavné stavby Prahy 7, které budou představované na výstavních panelech, jsou jen výběrem z různorodého a obdivuhodného souboru architektonicky hodnotných budov se zajímavým příběhem, jen symbolickou první ochutnávkou. Území sedmé městské části, obtáčené širokým řečištěm Vltavy, se rozvíjelo do podoby svébytné a kulturně autonomní části hlavního města teprve od poloviny 19. století. Duch průkopnictví, spojený s průmyslovým a technickým rozvojem i vznikem bubenských železničních dílen a řady továren, doplňovala urbanistická i architektonická kvalita letenských nájemných domů, tvořivost umělecké komunity spojené s nově vzniklou Akademií výtvarných umění i rozsáhlými zelenými oázami na severu a jihu – Stromovkou a Letenskými sady.

Hlavním účelem výstavy je ukázat, že vybrané stavby do našeho života patřily a patří, že to nejsou mrtvé a nedotknutelné monumenty – tvoří podstatnou část prostředí, v kterém se každý den pohybujeme. A k jejich bližšímu poznání chce tato výstava přispět.

Vernisáž 25.10. 2012 od 18 hodin
Národní zemědělské muzeum
Kostelní 44, Praha 7

Výstava bude otevřena od 26.10. do 30.11.
denně mimo pondělí od 9 do 17 hodin.

Názory ke článku

Ke článku nebyly zatím napsány žádné názory. Můžete být první!

Prosím všechny čtenáře, aby v příspěvcích nepoužívali sprostá slova či napadající a jakékoliv osočovací výrazy. Děkuji mnohokrát. Vaše SlavneVily.

Nový příspěvek do diskuse



(nechte pole nevyplněné) tři plus tři? (číslo)

Hodnocení článku

Nejlepší známka je 1, nejhorší známka je 5.
Průměrné hodnocení tohoto článku je: 1.5
(hodnotilo 2 čtenářů)
TOPlist SEO Rozcestník