SlavneVily.czSlavneVily.cz

Slavné vily.cz - Slavné vily Čech, Moravy a Slezska

Skočit na obsah

Autoři představili unikátní projekt Slavné vily Ústeckého kraje

Ústecký deník - Radek Strnad - 25. 2. 09:00
Autoři představili unikátní projekt Slavné vily Ústeckého kraje

Ústí nad Labem - Knihu a výstavu Slavné vily Ústeckého kraje představila v úterý 12. února od 13.00 hodin na tiskové konferenci v Galerii Emila Filly v Domě kultury Ústí pražská agentura Foibos a její spolupracovnící, kolektiv mladých zaměstnanců či studentů Univerzity J. E. Purkyně a ústečtí památkáři.

Výstava ukazuje 50 nejzajímavějších vil kraje podobně, jako publikace které již mapovaly vily pražské, brněnské či olomoucké.

„Vily Ústeckého kraje, které jsou zachyceny na výstavě i v knize – ta přitom složí zároveň jako katalog výstavy – se nacházejí na devatenácti místech. Jsou prací čtyřiceti dvou architektů, čtyř neznámých. Tito lidé pocházejí z Německa, Vídně i Prahy, je zde ale také řada architektů pražských, podstatnou část tvoří autoři přímo z území dnešního Ústeckého kraje,“ řekl na výstavě doktor Oldřich Janota, který republikový projet Slavné vily vymyslel.

Názory ke článku

Ke článku nebyly zatím napsány žádné názory. Můžete být první!

Prosím všechny čtenáře, aby v příspěvcích nepoužívali sprostá slova či napadající a jakékoliv osočovací výrazy. Děkuji mnohokrát. Vaše SlavneVily.

Nový příspěvek do diskuse



(nechte pole nevyplněné) tři plus tři? (číslo)

Hodnocení článku

Nejlepší známka je 1, nejhorší známka je 5.
TOPlist SEO Rozcestník