SlavneVily.czSlavneVily.cz

Slavné vily.cz - Slavné vily Čech, Moravy a Slezska

Skočit na obsah

Napsali o nás

Česi štartujú Rok kúpeľnej architektúry 2014

Tomáš Bujna - Napsali o nás | Rok lázeňské architektury (20.2.2014 13:57)
O zahájení Roku lázeňské architektury napsal také architekt Tomáš Bujna, jeden z autorů Slavných vil Slovenska.

Jakub Bursa a Rok lidové architektury v Literárních novinách

Literární noviny - Napsali o nás (26.2.2013 15:19)
V druhé polovině července uplyne dvě stě let od narození zednického mistra Jakuba Bursy. Byl jedním z prvních zedníků, kteří začali průčelí vesnických usedlostí zdobit do plochy rozvinutým štukovým dekorem.

Recenze na knihu Lednicko-valtický areál

František Vícha - Napsali o nás (16.1.2013 10:09)
Reprezentativní kniha, sloužící mimo jiné i k propagaci jedné z dvanácti památek UNESCO v České republice. Vznikla rovněž za podpory a pomoci Hanse – Adama II., knížete z Liechtensteinu. Kniha je dělena nejprve do dvanácti úvodních kapitol, které pojednávají o daném tématu, Lednicko – valtickém areálu v jakési ideové rovině, jak o tom ostatně svědčí i názvy jednotlivých kapitol: Příroda, Pohansko, Liechtensteinové, Dietrichsteinské intermezzo, Barokní grandezza, Světlo a čísla, Diana, Apollón, Krajina, Kontinuita, Bohorodička a Běsi.

Zdeněk Lukeš průvodcem po stavbách architekta Plečnika

Česká televize: ČT24, ČTK - Napsali o nás (13.7.2012 12:26)
Praha - Průvodce po stavbách, které v České republice vznikly podle návrhů slovinského architekta Jože (či Josipa) Plečnika, sestavil historik architektury Zdeněk Lukeš. Fotografie vytvořil Jiří Podrazil. Knihu na Pražském hradě, jehož podobu slavný architekt významně ovlivnil, pokřtila ministryně kultury Alena Hanáková. Představení publikace se odehrálo v nedávno zrekonstruovaných Jižních zahradách.

Vernisáž výstavy Slávne vily Slovenska

Múzeum Janka Kráľa - Napsali o nás (25.6.2012 08:43)
V sobotu 23. júna 2012 o 16.00 hod. v mikulášskej synagóge slávnostne otvoríme výstavu Slávne vily Slovenska. Unikátny projekt predstaví jeho autor a manažér z umeleckej agentúry Foibos Dr. Oldřich Janota. Za autorský tím prijal pozvanie editor a odborný garant výstavy i rovnomennej publikácie prof. Ing. arch. Matúš Dulla, DrSc.

Plečnik a Janák jako designéři: nábytek i skleničky

Lidové noviny - Napsali o nás (26.1.2012 08:43)
Série výstav, přednášek a exkurzí bude součástí letošního Roku Pavla Janáka a Josipa Plečnika. Dva významné architekty 20. století připomene také výstava nábytku a bytových doplňků v Trmalově vile v Praze-Strašnicích.

Plečnik není jen kostel na Vinohradech

Lidové noviny - Zdeněk Lukeš - Napsali o nás (23.1.2012 14:44)
V Lidových novinách si přečtěte článek Zdeňka Lukeše o dnešním výročí Jože Plečnika.

V Trmalově vile bude zahájen Rok Pavla Janáka a Josifa Plečnika

Archiweb; ČTK - Napsali o nás (22.1.2012 23:00)
Praha - V Trmalově vile v Praze - Strašnicích bude dnes zahájen Rok Pavla Janáka a Josipa Plečnika. Celoroční program, který má zahrnovat výstavy, přednášky a exkurze po stavbách, chce veřejnosti připomenout dva významné architekty.

Skvost vytvořil do té doby neznámý architekt

Hradecký deník - Napsali o nás (31.12.2011 23:00)
Hradec Králové – Druhým dílem pokračuje nový seriál Deníku „Královéhradecké vily“. Tentokrát se zaměříme na objekt v Malšovicích.

Advent & Autogramiáda!

FOIBOS - Z redakce | Napsali o nás | Z oboru | Trmalova vila | Aktuálně (2.12.2011 16:37)
V neděli 11.12. v Trmalově vile všechny knihy v prodeji za bezkonkurenční ceny! Od 16 hodin adventní program, od 17:30 autogramiáda novinky Slavné zahrady a parky Středočeského kraje.
TOPlist SEO Rozcestník