SlavneVily.czSlavneVily.cz

Slavné vily.cz - Slavné vily Čech, Moravy a Slezska

Skočit na obsah

Dotisk knihy Slavné pražské vily

- 24. 9. 05:02
Dotisk knihy Slavné pražské vily

19. září 2008 byl v rámci výstavy „Podnikatelé na Praze 5“ pokřtěn dotisk knihy Slavné pražské vily. Výstavu zorganizovala městská část Praha 5 a otevřela ji veřejnosti na pěší zóně U Anděla.

Knihu po krátkém úvodu předtavitelů umělecké agentury FOIBOS pokřtil senátor RNDr. Miroslav Škaloud, místopředseda senátorského klubu ODS a místopředseda Výboru pro záležitosti Evropské unie. Jedná se o již druhý dotisk třetího vydání publikace Slavné pražské vily, která se již od roku 2003, kdy byla poprvé představena čtenářům, těší nadšené a nepřetržité přízni publika.

Kniha

Publikace Slavné pražské vily přibližuje tvorbu významných architektů, kteří působili v Praze od konce XIX. do začátku XXI. století. V knize jsou prezentovány významné rodinné domy a vily, které projektovali architekti takových jmen jako Jan Kotěra, Adolf Loos, Josef Gočár, Pavel Janák, Otakar Novotný, Josef Chochol, Adolf Benš, Bohumil Hűbschmann, Ladislav Machoň, Hana Kučerová, Jan Kaplický, Stanislav Fiala a mnoho dalších...

Více o knize Slavné pražské vily.

Názory ke článku

Ke článku nebyly zatím napsány žádné názory. Můžete být první!

Prosím všechny čtenáře, aby v příspěvcích nepoužívali sprostá slova či napadající a jakékoliv osočovací výrazy. Děkuji mnohokrát. Vaše SlavneVily.

Nový příspěvek do diskuse



(nechte pole nevyplněné) tři plus tři? (číslo)

Hodnocení článku

Nejlepší známka je 1, nejhorší známka je 5.
TOPlist SEO Rozcestník