SlavneVily.czSlavneVily.cz

Slavné vily.cz - Slavné vily Čech, Moravy a Slezska

Skočit na obsah

Most má pět vil na prestižní přehlídce krásy

Martin Vokurka - Mostecký deník - 28. 8. 05:29
Most má pět vil na prestižní přehlídce krásy

Most - V největší výstavní síni mostecké městské knihovny je od včerejška k vidění expozice Slavné vily Čech, Moravy a Slezska. Knihovna představuje část projektu – padesát vil Ústeckého kraje. Je mezi nimi i sedm vil z Mostecka, pět z Mostu a dvě z Litvínova.

Všechny vybrané mostecké vily stojí ve čtvrti Zahražany, která tak potvrdila svou pověst jedné z nejhodnotnějších obytných zón v kraji.

Na výstavě si lze prohlédnout dobové i současné fotografie a plány mosteckých vil pojmenovaných po svých stavebnících či architektech: Tagwerkerova, Kindlova, Hauptmannova, Vaněčkova či vila manželů Zavoralových. Informační panely popisují mnohdy nelehké osudy majitelů atraktivních domů, které poznamenala válka a totalitní režim po roce 1948.

Výstavu připravila umělecká agentura Foibos a ústecká Galerie Emila Filly ve spolupráci s Národním památkovým ústavem ČR.

Více o expozici.

Názory ke článku

Ke článku nebyly zatím napsány žádné názory. Můžete být první!

Prosím všechny čtenáře, aby v příspěvcích nepoužívali sprostá slova či napadající a jakékoliv osočovací výrazy. Děkuji mnohokrát. Vaše SlavneVily.

Nový příspěvek do diskuse



(nechte pole nevyplněné) tři plus tři? (číslo)

Hodnocení článku

Nejlepší známka je 1, nejhorší známka je 5.
TOPlist SEO Rozcestník