SlavneVily.czSlavneVily.cz

Slavné vily.cz - Slavné vily Čech, Moravy a Slezska

Skočit na obsah

Slavné vily opět do měst a obcí

www.scena.cz - 22. 12. 23:00
Slavné vily opět do měst a obcí

Nestihli jste se podívat do Národní technické knihovny na výstavu o rodinném bydlení? Slavné vily Čech, Moravy a Slezska se v Praze poprvé „setkaly“ pod jednou střechou a nyní se vracejí zpět do „svých“ krajů. Buďte u toho!

Souborná výstava v Národní technické knihovně byla monumentálním dílem a vyvrcholením několikaleté práce krajských autorských týmů. Ještě nikdy se nepovedlo tak přehledně a podrobně zpracovat příběh naší vilové architektury. „Slavné vily“ vyprávějí příběhy domů známých i neprávem opomíjených, nezapomínají ani na osudy jejich tvůrců a obyvatel. Nyní se velká expozice opět dělí na části podle krajů a vydává se na cestu republikou. Slavné vily svého kraje si tak můžete prohlédnout na výstavě a nebo koupit jako knihu. Ať už se rozhodnete pro kteroukoli možnost, jste srdečně zváni na cesty za historií i nejaktuálnější současností rodinného bydlení.

Možná se ujistíte v tom, že naše architektura umí nabídnout mnohem víc než jen hrady a zámky. Možná objevíte něco podivuhodného tam, kde byste to nečekali, možná vás osobitá architektonická díla inspirují ve vašem vlastním bydlení... Těšíme se na vás!

Slavné vily Pardubického kraje jsou právě k vidění v muzeu v Moravské Třebové, výstava je otevřena do 20. ledna 2011. Slavné vily Karlovarského kraje se na vás těší v zámku v Sokolově kraje do 14. února 2011.

Názory ke článku

Ke článku nebyly zatím napsány žádné názory. Můžete být první!

Prosím všechny čtenáře, aby v příspěvcích nepoužívali sprostá slova či napadající a jakékoliv osočovací výrazy. Děkuji mnohokrát. Vaše SlavneVily.

Nový příspěvek do diskuse



(nechte pole nevyplněné) tři plus tři? (číslo)

Hodnocení článku

Nejlepší známka je 1, nejhorší známka je 5.
TOPlist SEO Rozcestník