SlavneVily.czSlavneVily.cz

Slavné vily.cz - Slavné vily Čech, Moravy a Slezska

Skočit na obsah

Špičková architektura láká do Národního domu

Radim Havlík - Prostějovský deník - 29. 12. 16:21
Špičková architektura láká do Národního domu

Prostějov/ Výstava Slavné vily Olomouckého kraje servíruje ve spolkových místnostech Národního domu na velkých panelech architektonické lahůdky.

Mezi desítkami staveb zaujmou i některé prostějovské architektonické skvosty, jakými jsou vily Františka a Josefa Kovaříkových či Neherových a Růžičkových.

Avšak nejen stoleté stavby a honosné měšťanské paláce ukazují tvůrci výstavy. Je zde k vidění i sporá dřevostavba s neotřelým půvabem, která „žije“ pouhých několik roků, či vila na sile. Tou je obývaná kostka na věži, která může ctitele barokní architektury až pobuřovat.

Součástí expozice jsou i materiály týkající se Jana Kotěry, architekta Národního domu. Výstava je v Národním domě ke shlédnutí od 18. prosince do 8. ledna příštího roku mezi čtrnáctou a sedmnáctou hodinou. Dveře spolkových místností však zůstanou o Vánočních svátcích, Silvestru a na Nový rok zavřeny.

Názory ke článku

Ke článku nebyly zatím napsány žádné názory. Můžete být první!

Prosím všechny čtenáře, aby v příspěvcích nepoužívali sprostá slova či napadající a jakékoliv osočovací výrazy. Děkuji mnohokrát. Vaše SlavneVily.

Nový příspěvek do diskuse



(nechte pole nevyplněné) tři plus tři? (číslo)

Hodnocení článku

Nejlepší známka je 1, nejhorší známka je 5.
TOPlist SEO Rozcestník