SlavneVily.czSlavneVily.cz

Slavné vily.cz - Slavné vily Čech, Moravy a Slezska

Skočit na obsah

Zdeněk Lukeš: Architektura posledních 20 let

www.rozhlas.cz - 21. 11. 23:00
Zdeněk Lukeš: Architektura posledních 20 let

Pozvání k rozhovoru přijal Ing. arch. Zdeněk Lukeš, muž, který propadl kouzlu architektury 19. a 20. století a patří k často oslovovaným odborníkům. Stal se členem řady odborných komisí, ale zároveň si najde čas i na přednášky pro odborníky i fandy architektury.

Ing. arch Zdeněk Lukeš se narodil v roce 1954. V roce 1980 absolvoval Fakultu architektury ČVUT v Praze. V letech 1980 - 1990 byl zaměstnán v Archivu architektury Národního technického muzea, od roku 1990 pracuje v Kanceláři prezidenta republiky na Pražském hradě. V letech 2000 - 2003 byl děkanem Fakulty architektury v Liberci.

Ing. arch. Zdeněk Lukeš je autorem řady knih, článků i výstav. Jen namátkou můžeme zmínit spolupráci na Příbězích Pražského hradu, expozici Josip Plečnik nebo Deset století architektury. Také je autorem řady článků na internetovém serveru www.neviditelnypes.cz. Připravil knihu „Architektura 20. století“ - průvodce po architektonických památkách České republiky, který představuje charakteristické znaky a významné stavby tohoto období. Jméno Ing. arch. Zdeňka Lukeše najdete také pod tituly jako „100 staveb - moderní architektura Středočeského kraje“, „Slavné pražské vily“, „Praha 1891-1918 - Kapitoly o architektuře velkoměsta“ a další.

Zvukový záznam pořadu najdete v našem archivu

Názory ke článku

Ke článku nebyly zatím napsány žádné názory. Můžete být první!

Prosím všechny čtenáře, aby v příspěvcích nepoužívali sprostá slova či napadající a jakékoliv osočovací výrazy. Děkuji mnohokrát. Vaše SlavneVily.

Nový příspěvek do diskuse



(nechte pole nevyplněné) tři plus tři? (číslo)

Hodnocení článku

Nejlepší známka je 1, nejhorší známka je 5.
TOPlist SEO Rozcestník