SlavneVily.czSlavneVily.cz

Slavné vily.cz - Slavné vily Čech, Moravy a Slezska

Skočit na obsah

Lednicko valtický areál: výstava s doprovodným programem

FOIBOS BOOKS - 3. 4. 09:17
Lednicko valtický areál: výstava s doprovodným programem

Cílem projektu Lednicko-valtický areál výstava s doprovodným programem bylo přiblížit českým a rakouským zájemcům krásy krajiny mezi Lednicí a Valticemi. Byla vydána brožura o Lednicko-valtickém areálu v češtině a němčině. Byla připravena výstava 36 panelů o nejvýznamnějších objektech areálu.
Vystavena byla v Lednici, Valticích, Břeclavi, Langenlois a Wielfersdorfu.

Program v roce 2014

Lednicko-valtický areál - turistický potenciál
27.2.2014 Valtice, 26.2.2014 Lednice
Jak umět prezentovat LVA turistům? Co by měli turisté vědět o LVA, co navštívit při jednodenním výletě, co při víkendovém pobytu?

Návod k použití Lednicko-valtického areálu, čajovna ZF v Lednici
12.3.2014
Nejen pro studenty zahradnické byla připravena přednáška, jak se dívat a jak používat kulturní krajinu LVA s nadhledem.

Lednice - technické prvky
1.4.2014
Technické památky představil Václav Holásek. Víte, že firma OSRAM vznikla i na základě inovací ze zámku v Lednici? V roce 1903 elektrizovala firma Siemens zámek v Lednici i Valticích pomocí turbíny v Maurské vodárně.

Kulturní krajina Lednicko-valtického areálu - Wilfersdorf
3.4.2014
S vývojem kulturní krajina LVA seznámil 60 návštěvníků na zámku ve Wilfersdorfu v Rakousku Prof. Pejchal.

Program v roce 2013

Zámecký parku v Lednici
8.6.2013
Zámecký park prošel za 350 let úctyhodným vývojem. V parku se vystřídaly všechny zahradní styly, jejichž stopy dávají parku jedinečnou atmosféru. Návštěvníci parku procházejí rafinovanými kompozicemi aniž by tušili o tajemství jejich tvorby. S tím je seznámil průvodce parkem. V rámci Víkendu otevřených zahrad proběhly 2 komentované prohlídky v zámeckém parku v Lednici.

Park u Belvederu ve Valticích
9.6.2013
V rámci Víkendu otevřených zahrad proběhla komentovaná prohlídka po stopách málo čitelné kompozice parku u Belvederu. Mimo jiné byl na historickém plánu parku vidět sedící namalovaná úprava ve tvaru sedícího Budhy.

Akvadukt s výkladem
16.8.2013
Naposledy byl akvadukt v provozu v roce 1928, kdy kníže Jan II. z Liechtensteinu koupil hasičskou stříkačku. Proto jsme se rozhodli zopakovat se akci podobně. Václav Holásek připravil čerpadlo s dostatečným výkonem a vždy o celé hodině nechal znovuožívat vodopád z akvaduktu.

Architoulka v zámeckém parku v Lednici
17.10., 25.10.2013
Zámecký park prošel za 350 let úctyhodným vývojem. V parku se vystřídaly všechny zahradní styly, jejichž stopy dávají parku jedinečnou atmosféru. Návštěvníci parku procházejí rafinovanými kompozicemi, aniž by tušili o tajemství jejich tvorby. S tím je seznámil průvodce parkem.

Diskuse o filmu Zámecký park vypravuje
31.10.2013
Při obnově parku jsme natáčeli časosběrný dokument. Nazvali jsme jej Lednický park vypravuje. Film získal na mezinárodním filmovém festivalu EKOFILM konaného v Ostravě, první cenu v kategorii “TEMPORA MUTANTUR aneb časy se mění”. Po promítnutí následovala debata o natáčení filmu.

Apollonův chrám - přednáška Prof. Zatloukal
28.11.2013
Jedním z nejzajímavějších staveb je Apollonův chrám. Pozadí jeho vzniku nám po zahájení výstavy přiblížil profesor Zatloukal.

Podpora projektu

Projekt s názvem Lednicko valtický areál: Výstava s doprovodným programem reg.č. CZ0245 byl podpořen Regionálním monitorovacím výborem Fondu malých PROJEKTŮ Jižní Morava-Dolní Rakousko doporučen k Financování pro rok 2013.

Publikace v ČJ a jazykové mutace v AJ, NJ byla podpořena Ministerstvem kultury ČR - UNESCO.

Názory ke článku

Ke článku nebyly zatím napsány žádné názory. Můžete být první!

Prosím všechny čtenáře, aby v příspěvcích nepoužívali sprostá slova či napadající a jakékoliv osočovací výrazy. Děkuji mnohokrát. Vaše SlavneVily.

Nový příspěvek do diskuse



(nechte pole nevyplněné) tři plus tři? (číslo)

Hodnocení článku

Nejlepší známka je 1, nejhorší známka je 5.
Průměrné hodnocení tohoto článku je: 1
(hodnotilo 2 čtenářů)
TOPlist SEO Rozcestník