SlavneVily.czSlavneVily.cz

Slavné vily.cz - Slavné vily Čech, Moravy a Slezska

Skočit na obsah

O vernisáži v NTK

FOIBOS - 21. 10. 22:00
O vernisáži v NTK

V úterý 19. října byla v Národní technické knihovně v Praze zahájena výstava Slavné vily Čech, Moravy a Slezska. Při slavnostní vernisáži byla také pokřtěna stejnojmenná publikace. Publikace i výstava, která potrvá do 29. listopadu, prezentují 120 vybraných vilových staveb Prahy, Brna a více jak 60 míst - měst a obcí ze všech krajů České republiky.

Na slavnostní zahájení výstavy přišla řada vzácných hostů: paní Livia Klausová, manželka prezidenta republiky a patronka celého projektu Slavných vil Čech, Moravy a Slezska, pan Peter Brňo, velvyslanec Slovenska a pan László Szöke, velvyslanec Maďarska, zástupci polské ambasády, Anna Matoušková, náměstkyně ministra kultury ČR, Pavel Chalupa starosta městské části Praha 6, starostové a představitelé dalších měst a obcí, Ing. arch. Naďa Goryczková, generální ředitelka NPÚ, prof. Pavel Zatloukal, prof. Rostislav Švácha, prof. Jindřich Vybíral, ostatní editoři publikací slavných vil, architekti, majitelé vil a mnozí další.

Výstava je provázena řadou doprovodných akcí, přednášek, komentovaných prohlídek a Dnů krajů a měst s dalšími informacemi a ukázkami jejich architektonického bohatství.

Přinášíme Vám několik fotografií se zahájení výstavy.

Názory ke článku

Ke článku nebyly zatím napsány žádné názory. Můžete být první!

Prosím všechny čtenáře, aby v příspěvcích nepoužívali sprostá slova či napadající a jakékoliv osočovací výrazy. Děkuji mnohokrát. Vaše SlavneVily.

Nový příspěvek do diskuse



(nechte pole nevyplněné) tři plus tři? (číslo)

Hodnocení článku

Nejlepší známka je 1, nejhorší známka je 5.
TOPlist SEO Rozcestník