SlavneVily.czSlavneVily.cz

Slavné vily.cz - Slavné vily Čech, Moravy a Slezska

Skočit na obsah

Otevření výstavy v Mostě

FOIBOS - 16. 8. 05:41
Otevření výstavy v Mostě

Ve středu 13. srpna se v mostecké městské knihovně otevřela putovní expozice o dějinách architektury.

Výstava vypovídající o charakteru moderní rodinné architektury Ústeckého kraje; jeho výjimečných, krásných, odvážných i slavných stavbách, byla poprvé představena v Ústí nad Labem. Dalším městem, ve kterém se expozice otevřela návštěvníkům, je severočeský Most.

Expozice

Výstava o slavných vilách Ústeckého kraje je od 13. srpna 2008 přístupná v Městské knihovně. Při příležitosti otevření výstavy se uskutečnil minikřest knihy Slavné vily Ústeckého kraje.

Městská knihovna, Moskevská 12, Most
Knihovna je otevřena denně mimo středy
10.00 – 19.00 hod., sobota 9.00 - 12.00 hod.

Kniha

Ústí nad Labem, Teplice, Most, Chomutov, Bílina, Děčín, Litoměřice, Vandsdorf, Louny, Žatec a další, to jsou města a obce, do nichž se vydáme s knihou a výstavou Slavné vily Ústeckého kraje. Ústecký kraj je stále ještě synonymem pro území, jehož podobu utvářel průmyslový růst. Konec devatenáctého století je zde charakterizován velkou stavební aktivitou, ve které se objevují všechny prvky historizujícího tvarosloví od klasicizujících poloh po romantické. Obrovské a až procovsky vyznívající vily si zde staví místní významní podnikatelé, ale i zástupci šlechtických rodin...

Více o knize Slavné vily Ústeckého kraje.

Názory ke článku

Ke článku nebyly zatím napsány žádné názory. Můžete být první!

Prosím všechny čtenáře, aby v příspěvcích nepoužívali sprostá slova či napadající a jakékoliv osočovací výrazy. Děkuji mnohokrát. Vaše SlavneVily.

Nový příspěvek do diskuse



(nechte pole nevyplněné) tři plus tři? (číslo)

Hodnocení článku

Nejlepší známka je 1, nejhorší známka je 5.
TOPlist SEO Rozcestník