SlavneVily.czSlavneVily.cz

Slavné vily.cz - Slavné vily Čech, Moravy a Slezska

Skočit na obsah

Repríza osmého dílu pořadu Slavné vily

FOIBOS - 25. 11. 09:51
Repríza osmého dílu pořadu Slavné vily

Reprízu osmého pořadu o vilách a lidech, po jeho úterní premiéře v 16 hodin 30. října, je možné si poslechnout z neděle na pondělí 26. listopadu pětatřicet minut po půlnoci opět na stanici Český rozhlas 3 Vltava.

Půlhodinový dokument posluchačům nabídne jako pokaždé pohled odborníka na několik nejvýznačnějších vilových objektů z daného období a také setkání se současnými obyvateli těchto domů.

Podtitul osmého dílu zní Funkcionalismus v Brně, a tak tentokrát zájemce o architekturu, ale i historii čeká rozhlasová procházka po vilách, které byly v moravské metropoli postaveny ve 20. a 30. letech minulého století ve funkcionalistickém stylu. Těšit se mohou na návštěvu vil Slavíkovy, Krohovy anebo Stiassni. Chybět nemůže ani prohlídka světoznámé vily Tugendhat, kterou projektoval Ludwig Mies van den Rohe a která je památkou UNESCO.

Na otázky reportéra Václava Žmolíka bude tentokrát odpovídat a vily i osudy jejich majitelů přiblíží historik umění Prof. Jan Sedlák.

Pořady jsou připravovány ve spolupráci s nakladatelskou edicí Slavné vily, vydávanou uměleckou agenturou Foibos. Vedle slavných brněnských vil budou představeny slavné vily Olomouckého kraje a postupně také vily všech dalších krajů ČR.

Fotografie z předpremiéry rozhlasového cyklu Slavné vily

V pondělí 24. září 2007 se v Trmalově vile uskutečnila slavnostní předpremiéra prvního dílu rozhlasového dokumentárního cyklu Slavné vily, přátelské setkání s jeho tvůrci a s hlavními tvůrci stejnojmenné knižní řady. Pozvání přijala paní Livia Klausová, která je také laskavou patronkou projektu Slavné vily Čech, Moravy a Slezska.

foto: Jiří Podrazil

Názory ke článku

26.11. 10:16Nový

Zasílání upozornění na nové názory je dostupné jen zaregistrovaným uživatelům. Prosím přihlašte se nebo se zaregistrujte.

Hodnocení článku

Nejlepší známka je 1, nejhorší známka je 5.
TOPlist SEO Rozcestník