SlavneVily.czSlavneVily.cz

Slavné vily.cz - Slavné vily Čech, Moravy a Slezska

Skočit na obsah

Repríza rozhlasového pořadu Slavné vily

FOIBOS - 30. 9. 17:30
Repríza rozhlasového pořadu Slavné vily

Reprízu prvního pořadu o vilách a lidech po jeho úterní premiéře v 16 hodin 2. října, si zájemci mohou poslechnout z neděle na pondělí 8. října pětatřicet minut po půlnoci na Českém rozhlasu 3 - Vltava.

Půlhodinový dokument poprvé v úterý 2. října a potom vždy v úterý ve stejném čase nabídne pohled odborníka na několik nejvýznačnějších objektů z určitého období. Posluchači se setkají s potomky známých architektů i se současnými obyvateli těchto domů. Podtitul prvního dílu zní Historismus v Praze, a tak všechny zájemce o architekturu a historii čeká rozhlasová procházka po vilách, které byly v hlavním městě postaveny v druhé polovině 19. století. Těšit se mohou na návštěvu Lannovy nebo například Gröbeho vily, které projektovali nejlepší tehdejší architekti. Setkat se můžete i se sochařkou Zinou Koulovou, která bude vzpomínat na svého dědečka, architekta Jana Koulu. Na otázky televizního a rozhlasového moderátora, autora známého místopisného cyklu Po Česku, Václava Žmolíka bude odpovídat, a vily i osudy jejich majitelů představí známý historik architektury, Zdeněk Lukeš. Posluchači uslyší i herce Jana Potměšila, který propůjčil hlas spojovacím textům.

Pořady jsou připravovány ve spolupráci s nakladatelskou edicí Slavné vily, vydávanou uměleckou agenturou Foibos. Vedle slavných pražských vil budou představeny slavné brněnské vily, slavné vily Olomouckého kraje a postupně také vily všech dalších krajů ČR.

Názory ke článku

Ke článku nebyly zatím napsány žádné názory. Můžete být první!

Prosím všechny čtenáře, aby v příspěvcích nepoužívali sprostá slova či napadající a jakékoliv osočovací výrazy. Děkuji mnohokrát. Vaše SlavneVily.

Nový příspěvek do diskuse



(nechte pole nevyplněné) tři plus tři? (číslo)

Hodnocení článku

Nejlepší známka je 1, nejhorší známka je 5.
TOPlist SEO Rozcestník