SlavneVily.czSlavneVily.cz

Slavné vily.cz - Slavné vily Čech, Moravy a Slezska

Skočit na obsah

Slavné vily na Mapách.cz

FOIBOS - 7. 2. 05:05
Slavné vily na Mapách.cz

Nahlédněte s námi do světa vilové architektury, projděte se napříč staletími poznejte architekty, kteří zanechali své otisky v ulicích Vašeho města… Možná jsou blíž, než si myslíte.

Umělecká agentura Foibos zveřejnila své Slavné vily na stránkách Mapy.cz a Wikimapy.cz.

Krásná a výjimečná architektura není výsadou hlavních turistických zón, snad právě naopak. Zajímavé, půvabné, odvážné a jedinečné stavby míjíme na svých každodenních cestách městem – mnohdy bez povšimnutí. Edice Slavné vily příchází s jedinečným projektem, jehož cílem je představit architekturu krajů České republiky jako příběh o vilách a rodinných domech, jejich architektech, stavebnících a stavitelích.

„...Možná, že některá ze slavných vil je právě ve Vaší ulici. Mnohé stavby, a dokonce i takové, které ovlivnily vývoj české architektury, bývají v historických přehledech opomíjeny. Architektura rodinného bydlení je často považována spíše za odbočku či doplněk těch „velkých“ dějin architektury. Právě proto, abychom ukázali, že v nejbližším okolí každého z nás mohou být staby se slavnou historií, jsme se rozhodli umístit záznamy o vilách na Mapy.cz a Wikimapy.cz...“.

Na internetových stránkách Mapy.cz a Wikimapy.cz naleznete stavby z prvních tří knih edice Slavné vily, tedy z Prahy, Brna a Olomouce. Postupně budou doplňovány i stavby z dalších, nově vydávaných publikací. Přibližně za dva roky bude tedy možné na mapách nalézt slavné vily všech krajů České republiky.

Na zmiňovaných stránkách jsou zveřejněny fotografie a popisy staveb, adresy a gps souřadnice. Podrobnější informace o vilách a rodinných domech poskytuje server www.slavnevily.cz.

Vydavatelem edice Slavné vily je Umělecká agentura Foibos.

V kategorii Slavné vily je v současnosti zadáno 164 příspěvků. Prohlédněte si je zde.

Názory ke článku

Ke článku nebyly zatím napsány žádné názory. Můžete být první!

Prosím všechny čtenáře, aby v příspěvcích nepoužívali sprostá slova či napadající a jakékoliv osočovací výrazy. Děkuji mnohokrát. Vaše SlavneVily.

Nový příspěvek do diskuse



(nechte pole nevyplněné) tři plus tři? (číslo)

Hodnocení článku

Nejlepší známka je 1, nejhorší známka je 5.
TOPlist SEO Rozcestník