SlavneVily.czSlavneVily.cz

Slavné vily.cz - Slavné vily Čech, Moravy a Slezska

Skočit na obsah

Vila jako součást krajiny

FOIBOS - 28. 1. 05:35
Vila jako součást krajiny

Stavbou loňského roku v Královéhradeckém kraji se stala vila manželů Voltrových v Novém Městě nad Metují.

Rodinný dům respektuje členitost terénu, s níž se vyrovnává dvěmi úrovněmi obytného prostoru. Projekt architekta Jana Hochmana je zajímavým řešením vztahu mezi obyvateli domu a krajinou - spojuje obytnou část vily se zahradou i širším okolím domu. V bezprostřední blízkosti vily se nachází jezírko s vodopádem - vodní biotop, který opět podtrhuje souznění stavby s okolní přírodou.

Do soutěže o stavbu roku je možné přihlásit obytné domy, stavby občanské vybavenosti a dopravní nebo inženýrské stavby. Dalším oceněným projektem je fasáda a chlazení královéhradecké budovy východočeských energetiků, čestné uznání získal dům Nad Biřičkou v Novém Hradci Králové, škola Karla Václava Raise v Lázních Bělohrad a lanová dráha Černohorský expres Janské Lázně – Černá hora.

Stavby soutěžily ve třech kategoriích: domy pro bydlení a rodinné domy, stavby občanské vybavenosti a dopravní a inženýrské stavby.v kategorii staveb občanské vybavenosti oceněna fasáda a chlazení budovy východočeských energetiků stojící v Hradci králové na Riegrově náměstí.

Názory ke článku

29.1. 11:43Nový

Zasílání upozornění na nové názory je dostupné jen zaregistrovaným uživatelům. Prosím přihlašte se nebo se zaregistrujte.

Hodnocení článku

Nejlepší známka je 1, nejhorší známka je 5.
TOPlist SEO Rozcestník