SlavneVily.czSlavneVily.cz

Slavné vily.cz - Slavné vily Čech, Moravy a Slezska

Skočit na obsah

Aktuality z našeho okolí

- 11. 8. 07:28

Vážení přátelé stavitelství, architektury a urbanismu, vstupujeme do druhého měsíce prázdnin a neustále nás znepokojuje ten covid, tak, jak sleduji, stále více také putujete po vlastech českých, moravských a slezských a také po našich stránkách slavných vil. Rádi bychom Vás tedy upozornili na zajímavé události v našem okolí.

Pokud pojedete do Prahy a nebo jste Pražany, máme v Trmalově vile v Praze Strašnicích výstavu Miloše Sedláčka "Architektura - princip myšlenky i hmoty" do níž vybral fotografie s tématikou lidských staveb. V nedávných dnech k zahájení Dnů lidové architektury jsme připravili novou publikaci Lidové stavby Středočeského kraje, kterou vám zde představujeme. V příštích týdnech se také můžete těšit na další naši publikaci o vilové architektuře Slavné vily Prahy 6 – Hanspaulka. Od konce srpna do konce letošního roku budou probíhat architoulky po stavbách pražských architelků – Adolfa Loose, jehož 150. výročí narození letos vzpomínáme, Josefa Gočára, Josefa Chochola, Karla Honzíka, Otakara Novotného a dalších. Chystáme také výstavu a putování po stavbách ostravských architektů, dále výstavu a putování po barokních stavbách lombardských architektů ve Středočeském kraji. V polovině září ve Všechovicích, rodné obci slavného architekty Bohuslava Fuchse, navážeme přetrhnutou nit Putování po jeho stavbách, které jsme spolu s dalšími připravili na počest 125 výročí jeho narození. Informace o termínech těchto akcí sledujte na našich webových stránkách www.slavnevily.cz, nebo www.trmalovavila.eu. Přejeme hezký zbytek prázdnin a vstup do podzimu bez zdravotních komplikací.

Názory ke článku

Ke článku nebyly zatím napsány žádné názory. Můžete být první!

Prosím všechny čtenáře, aby v příspěvcích nepoužívali sprostá slova či napadající a jakékoliv osočovací výrazy. Děkuji mnohokrát. Vaše SlavneVily.

Nový příspěvek do diskuse



(nechte pole nevyplněné) tři plus tři? (číslo)

Hodnocení článku

Nejlepší známka je 1, nejhorší známka je 5.
TOPlist SEO Rozcestník