SlavneVily.czSlavneVily.cz

Slavné vily.cz - Slavné vily Čech, Moravy a Slezska

Skočit na obsah

Slavné vily Čech, Moravy a Slezska: zajděte si na výstavu

bydleni.centrum.cz - 9. 11. 23:00
Slavné vily Čech, Moravy a Slezska: zajděte si na výstavu

Výstavu o 120 architektonicky nejzajímavějších vilách České republiky je možné od 20. října vidět v Národní technické knihovně v Praze-Dejvicích.

Výstavou se završuje rozsáhlý několikaletý projekt mapování vil v Čechách, na Moravě a ve Slezsku, díky kterému vyšlo na 15 knih, představujících téměř 800 zajímavých vil v Praze a v jednotlivých krajích Česka.

Stalo se nepsaným pravidlem, že vily, které se velkolepě vrátily jako architektonický druh na samém počátku devadesátých let, mají-li si zasloužit pozornost, musí navazovat na tradici meziválečné avantgardní architektury. Architekt Jan Hančl navrhl tuto stavbu ve stylu nového funkcionalismu, inspirovaného nizozemskou architekturou. Zdroj www.slavnevily.cz

Doprovodným programem výstavu jsou přednášky, semináře pro děti a komentované prohlídky po vybraných vilách. Výstava v NTK bude otevřena do 28. listopadu a je přístupná zdarma - denně - kromě neděle.

Umělecká agentura FOIBOS BOOKS s.r.o., FOIBOS BOHEMIA o.p.s. a FOIBOS a.s. připravila v rámci edice Slavné vily soubornou publikaci a výstavní expozici s výběrem nejslavnějších tuzemských vil.

Výstava je pro zpestření doplněna nábytkovým a užitým designem, který dokresluje dané téma praktickými a především autentickými předměty, jež jsou jedinou spojnicí s reálným materiálem a měřítkem dobového prostoru, a také mnoha modely nejrůznějších vil.

Pokud si chcete udělat hezký podzimní výlet, přijeďte se do Prahy na výstavu podívat, nebo si zmapujte tyto skvosty architektury ve vašem okolí. Některé vily vám představujeme v naší galerii.

Zdroj www.slavnevily.cz

Názory ke článku

Ke článku nebyly zatím napsány žádné názory. Můžete být první!

Prosím všechny čtenáře, aby v příspěvcích nepoužívali sprostá slova či napadající a jakékoliv osočovací výrazy. Děkuji mnohokrát. Vaše SlavneVily.

Nový příspěvek do diskuse



(nechte pole nevyplněné) tři plus tři? (číslo)

Hodnocení článku

Nejlepší známka je 1, nejhorší známka je 5.
TOPlist SEO Rozcestník