SlavneVily.czSlavneVily.cz

Slavné vily.cz - Slavné vily Čech, Moravy a Slezska

Skočit na obsah

Slávne vily Slovenska

www.archiweb.cz - 9. 10. 10:39
Slávne vily Slovenska

Publikace představuje 64 vil a rodinných sídel, postavených od 18. století do současnosti, ale i římské vily, pocházející z 2. až 3. století. Jedná se o průřez vilovou architekturou celé Slovenské republiky.

Osou publikace Slavné vily Slovenska jsou tvořivé a životní příběhy architektů a stavebníků i příběhy jednotlivých domů. Každý dům hovoří sám za sebe. Ukazuje, jak vznikal, jak byl navrhnutý a naplánovaný, jak byl postavený, kdy a za jakých okolností. Hovoří o době svého vzniku, o prostředí, do kterého se "narodil". Vybrané stavby jsou příkladem architektonického myšlení, ukázkou životního stylu a charakterizují své tvůrce, majitele a obyvatele. Osobnosti architektů i stavebníků poskytují záruku, že se v knize objeví vzrušující a přitažlivé příběhy, které budou neformální prezentací moderní slovenské architektury. Publikace představí vily, jak vznikaly v historickém vývoji a to nejen z hlediska dějin architektury, ale také sociálně-historické situace období. Úvody k jednotlivým obdobím se zabývají dobovou situací, architektonickými styly, teoretickým úsilím, osobnostmi architektů, případně názorovými konflikty, zajímavostmi z činnosti uměleckých spolků a podobně. V závěrečné části publikace jsou obsaženy mapy s vyznačenými vilami. Tyto mapy budou sloužit čtenářům publikace při procházkách a cestování po krajích Slovenské republiky.

Názory ke článku

Ke článku nebyly zatím napsány žádné názory. Můžete být první!

Prosím všechny čtenáře, aby v příspěvcích nepoužívali sprostá slova či napadající a jakékoliv osočovací výrazy. Děkuji mnohokrát. Vaše SlavneVily.

Nový příspěvek do diskuse



(nechte pole nevyplněné) tři plus tři? (číslo)

Hodnocení článku

Nejlepší známka je 1, nejhorší známka je 5.
TOPlist SEO Rozcestník