SlavneVily.czSlavneVily.cz

Slavné vily.cz - Slavné vily Čech, Moravy a Slezska

Skočit na obsah

V Ostravě byly vydraženy slavné vily bratří Hyklů

ČT24 - 4. 5. 03:22
V Ostravě byly vydraženy slavné vily bratří Hyklů

Ostrava - V ostravském hotelu Atom dnes proběhla dražba chlouby Nového Jičína, dvou vil továrnických bratrů Hyklů. Po dramatické čtyřicetiminutové licitaci, během které se jejich cena vyšplhala z osmi na více než třináct a půl milionu korun, jsou vily prodány. Zástupci Moravskoslezského kraje, kteří chátrající památky k prodeji nabídli, byli s konečnou cenou velmi spokojeni.

"Cena, na které jsme nakonec skončili, trošku předčila má očekávání, protože já sama jsem si dala závazek, aby se cena dostala na jedenáct a půl milionu.", prohlásila licitátorka Světlana Kufová. Vily nakonec vydražila za 13 550 000 korun.

Moravskoslezský kraj se vily snažil prodat už dlouho. Zrcadlově stejné vily slavných výrobců klobouků Jana a Augusta Hückelových, dílo významného architekta Otto Thinemanna z konce předminulého století, byly bez vlastníka od počátku 90. let, kdy město, stát ani kraj nenašly pro tuto kulturní památku uplatnění. Vily zatím chátraly a budou vyžadovat investice v řádu několika desítek milionů.

V Novém Jičíně nyní doufají, že vily budou zrekonstruovány i s parkem, který je obklopuje a který je v dezolátním stavu, a celý komplex bude zpřístupněn veřejnosti. Zatím ale nikdo neví, pro koho vlastně muž, který památku nakonec koupil, dražil. Podle neoficiálních informací by se mělo jednat o investora s vazbou na potomky bývalých majitelů, rodinu Hückelů. Jméno nového majitele by mělo být známo podle katastru nemovitostí nejpozději do třiceti dnů.

Názory ke článku

Ke článku nebyly zatím napsány žádné názory. Můžete být první!

Prosím všechny čtenáře, aby v příspěvcích nepoužívali sprostá slova či napadající a jakékoliv osočovací výrazy. Děkuji mnohokrát. Vaše SlavneVily.

Nový příspěvek do diskuse



(nechte pole nevyplněné) tři plus tři? (číslo)

Hodnocení článku

Nejlepší známka je 1, nejhorší známka je 5.
TOPlist SEO Rozcestník