SlavneVily.czSlavneVily.cz

Slavné vily.cz - Slavné vily Čech, Moravy a Slezska

Skočit na obsah

V publikaci Slavné vily je i pět objektů z Chotěboře

Štěpánka Saadouni - Havlíčkobrodský deník - 11. 6. 22:00
V publikaci Slavné vily je i pět objektů z Chotěboře

Chotěboř - Celkem pět chotěbořských vil se objeví na podzim v knižní publikaci Slavné vily kraje Vysočina, kterou připravuje agentura z Prahy.

„Je to například vila, kde je dnes lékárna U Havlíčka nebo vila Rieger,“ informoval za odbor školství, rozvoje a památkové péče městského úřadu Chotěboř vedoucí Petr Adam.

Na výběru známých chotěbořských vil spolupracovalo město se dvěma zkušenými architekty. O tom, která chotěbořská vila bude mít tu čest se v publikaci ocitnout, nerozhodovalo stáří objektu, jako spíš jeho zachovalost a současný vzhled.

„Stavby vil byly doménou hlavně dvacátých let minulého století, tedy doby první republiky. Ne každá ale měla štěstí na majitele, který by ji svědomitě udržoval až do současnosti,“ upřesnil Adam. V připravované publikaci ale nebude jen Chotěboř, známou Binkovou vilou se představí například městečko Krucemburk na Ždírecku.

Od poloviny srpna se pražská agentura bude věnovat sběru materiálů, prezentace knihy se uskuteční letos na podzim v Jihlavě. Pak už bude kniha k dostání v síti knihkupectví.

Názory ke článku

Ke článku nebyly zatím napsány žádné názory. Můžete být první!

Prosím všechny čtenáře, aby v příspěvcích nepoužívali sprostá slova či napadající a jakékoliv osočovací výrazy. Děkuji mnohokrát. Vaše SlavneVily.

Nový příspěvek do diskuse



(nechte pole nevyplněné) tři plus tři? (číslo)

Hodnocení článku

Nejlepší známka je 1, nejhorší známka je 5.
TOPlist SEO Rozcestník