SlavneVily.czSlavneVily.cz

Slavné vily.cz - Slavné vily Čech, Moravy a Slezska

Skočit na obsah

Výstava odhalila Slavné vily

Ústí nad Labem - 24. 2. 15:19

Vernisáž výstavy Slavné vily Ústeckého kraje spojená se křtem stejnojmenné publikace se včera uskutečnila za účasti primátora v Galerii E. Filly.

Vernisáže v Galerii Emila Filly v Domě kultury města se zúčastnila přibližně stovka pozvaných návštěvníků. Výstava o jedinečné tváři moderní architektury v obrazech, fotografiích, plánech, modelech a příbězích o architektech, stavebnících a stavitelích se koná pod záštitou ústeckého primátora Jana Kubaty a hejtmana Ústeckého kraje Jiřího Šulce. Patronát nad celým projektem Slavné vily Čech, Moravy a Slezska převzala manželka prezidenta republiky Livia Klausová.

Primátor Jan Kubata ve svém krátkém vystoupení ocenil smysluplnost projektu a připomněl aktuální výsledky archeologického bádání v centru města v sousedství kostela Nanebevzetí Panny Marie. „Výzkum prokázal, že centrum středověkého Ústí skutečně leželo v místech dnešního Mírového náměstí. Vidím v tom symbolickou historickou kontinuitu. Předpokládám, že stejná paralela vazby mezi minulostí, současností a budoucností se vytvoří na základě tohoto projektu také u těchto významných vil,“ uvedl Jan Kubata. Podle něj je důležité poučit se z profesionální úrovně tehdejších architektů a stavitelů a využít tyto cenné zkušenosti také v současné architektuře, což je vedle seznámení s příběhy slavných vil leitmotivem celé výstavy. „Děkuji autorům výstavy za jejich úsilí a přeji jim, aby se výstava i publikace setkaly s velkým ohlasem u návštěvníků a čtenářů,“ dodal primátor Kubata.

Výstava Slavné vily Ústeckého kraje, která se koná mj. za podpory města Ústí nad Labem, bude otevřena od 12. února do 1. března v Galerii Emila Filly v Domě kultury města. Každou středu je vstup volný. Více informací viz www.slavnevily.cz.

Návštěvní doba:

ÚT – PÁ:
10 – 13 hodin, 14 – 18 hodin

SO:
10 – 14 hodin

Názory ke článku

Ke článku nebyly zatím napsány žádné názory. Můžete být první!

Prosím všechny čtenáře, aby v příspěvcích nepoužívali sprostá slova či napadající a jakékoliv osočovací výrazy. Děkuji mnohokrát. Vaše SlavneVily.

Nový příspěvek do diskuse



(nechte pole nevyplněné) tři plus tři? (číslo)

Hodnocení článku

Nejlepší známka je 1, nejhorší známka je 5.
TOPlist SEO Rozcestník