SlavneVily.czSlavneVily.cz

Slavné vily.cz - Slavné vily Čech, Moravy a Slezska

Skočit na obsah

Začíná výstava Slavné vily Olomouckého kraje

Petra Poláková-Uvírová - Hranický deník - 7. 3. 04:00
Začíná výstava Slavné vily Olomouckého kraje

Přerov - Ojedinělou výstavu s názvem Slavné vily Olomouckého kraje instalovali ve středu 27. února pracovníci Muzea Komenského v Přerově v prostorách zdejšího zámku.

Expozice představuje významná architektonická díla v České republice tak, jak je zachytila stejnojmenná publikace. Zrak obyvatel Přerova upoutají zejména známé přerovské stavby - třeba funkcionalistická vila v Sadové ulici u parku Michalov nebo budova v Máchově ulici, kde nyní sídlí výtvarný obor základní umělecké školy Bedřicha Kozánka. Obdivovat mohou ale i slavné vily z Olomouce, Prostějova či Hranic.

„Každá vila má svou minulost a svůj příběh,“ řekl během středečních příprav na slavnostní vernisáž v Přerově Tomáš Řepa, který zajišťoval instalaci výstavy.

Vernisáž putovní výstavy se uskuteční ve čtvrtek 28. února odpoledne za účasti představitelů města a Olomouckého kraje. Návštěvníci přerovského zámku mohou expozici zhlédnout do 13. března.

Názory ke článku

Ke článku nebyly zatím napsány žádné názory. Můžete být první!

Prosím všechny čtenáře, aby v příspěvcích nepoužívali sprostá slova či napadající a jakékoliv osočovací výrazy. Děkuji mnohokrát. Vaše SlavneVily.

Nový příspěvek do diskuse



(nechte pole nevyplněné) tři plus tři? (číslo)

Hodnocení článku

Nejlepší známka je 1, nejhorší známka je 5.
TOPlist SEO Rozcestník