SlavneVily.czSlavneVily.cz

Slavné vily.cz - Slavné vily Čech, Moravy a Slezska

Skočit na obsah

Slavnostní zakončení Roku Jana Kotěry v Praze 10

- 20. 12. 13:28

V pátek 17. prosince v předvečer 150. výročí narození architekta Jana Kotěry se na jeho počest uskutečnilo slavnostní setkání. Slavnost se konala v městské části Praha 10, která spolu s Kotěrovým centrem architektury vyhlásila Rok Jana Kotěry v Praze 10.

Odpoledne položila na Vinohradském hřbitově k hrobu Jana Kotěry věnec delegace v čele se starostkou městské části Praha 10 a senátorkou Renatou Chmelovou. Poté se v nedaleké Trmalově vile, jedné z Kotěrových raných staveb, sešli vzácní hosté, mezi nimi primátor Hradce Králové Alexandr Hrabálek, místostarosta Petr Beneš a Olga Koumarová, členové Rady MČ Praha 10, představitelé měst a míst Kotěrovy tvorby a také členové čestného výboru Roku Jana Kotěry. Jako čestní hosté byli pozváni ti, kteří pečují o zachování a prezentaci tvůrčího odkazu tohoto velikána české kultury a architektury. Právě jim byla z rukou představitelů Kotěrova centra architektury předána ocenění. Stříbrné medaile Za péči o zachování a prezentaci tvůrčího odkazu Jana Kotěry, které věnoval Architectureweek a vydala Česká mincovna, a.s. Dále byla předána Ocenění Za péči o zachování a prezentaci tvůrčího odkazu Jana Kotěry a Ocenění za péčí o zachování a prezentaci českého architektonického dědictví. Oceněným věnoval svůj koncert houslový virtuos Jaroslav Svěcený.

Názory ke článku

Ke článku nebyly zatím napsány žádné názory. Můžete být první!

Prosím všechny čtenáře, aby v příspěvcích nepoužívali sprostá slova či napadající a jakékoliv osočovací výrazy. Děkuji mnohokrát. Vaše SlavneVily.

Nový příspěvek do diskuse



(nechte pole nevyplněné) tři plus tři? (číslo)

Hodnocení článku

Nejlepší známka je 1, nejhorší známka je 5.
Průměrné hodnocení tohoto článku je: 1
(hodnotilo 2 čtenářů)
TOPlist SEO Rozcestník