SlavneVily.czSlavneVily.cz

Slavné vily.cz - Slavné vily Čech, Moravy a Slezska

Skočit na obsah

Nový webový portál www.lidove-stavby.cz

FOIBOS - 11. 4. 10:12
Nový webový portál www.lidove-stavby.cz

Foibos Books s.r.o., Foibos Bohemia o.p.s., Kotěrovo centrum architektury spolu s dalšími jsou organizátory Roku lidové architektury v Čechách, na Moravě a ve Slezsku 2013. Smyslem roku je dát impuls k hlubšímu poznávání a pochopení hodnot vytvořených lidovým stavitelství, a také k péči o toto jedinečné dochované kulturní dědictví naší země.

Spolu s partnery a ve spolupráci s muzei, skanzeny, památkovými rezervacemi, samosprávami, občanskými sdruženími a dalšími připravujeme desítky aktivit, o kterých budeme informovat na webových stránkách www.lidove-stavby.cz.

Zveme vás do světa tvořivosti desítek známých a stovek a tisíců neznámých mistrů lidového stavitelství, kteří vytvořili nepřeberné množství lidových staveb v podobě obytných domů, selských usedlostí a statků, špejcharů a sýpek, hamrů, mlýnů, zvoniček, kaplí a kostelíků, božích muk, křížových cest a dalších a dalších. Zveme vás do světa těch, kteří o ně pečují, starají se o to, aby byly zachovány k potěše a užitku nás i příštích generací.

Rok lidové architektury připravujeme hlavně pro vás.
Sledujte proto webové stránky www.lidové-stavby.cz

Názory ke článku

Ke článku nebyly zatím napsány žádné názory. Můžete být první!

Prosím všechny čtenáře, aby v příspěvcích nepoužívali sprostá slova či napadající a jakékoliv osočovací výrazy. Děkuji mnohokrát. Vaše SlavneVily.

Nový příspěvek do diskuse



(nechte pole nevyplněné) tři plus tři? (číslo)

Hodnocení článku

Nejlepší známka je 1, nejhorší známka je 5.
Průměrné hodnocení tohoto článku je: 1.4
(hodnotilo 5 čtenářů)
TOPlist SEO Rozcestník