SlavneVily.czSlavneVily.cz

Slavné vily.cz - Slavné vily Čech, Moravy a Slezska

Skočit na obsah

Jan Werich

FOIBOS - 6. 2. 11:39
Jan Werich

Před 103 lety se narodil Jan Werich.

Jan Werich, jeden z nejslavnějších českých herců, se narodil 6. února roku 1905 v Praze. Významně ovlivnil českou kulturní scénu 20. století, nejen jako filmový a divadelní herec, ale také jako spisovatel, scénárista, dramatik a především jako silná osobnost meziválečné avantgardy.

Jan Werich zemřel 31. října 1980 v Praze.

Werichova vila aneb jednání ještě nejsou u konce

Werichova vila na pražské Kampě patří mezi stavby s neobvyklou a skutečně slavnou historií. Nyní se rozhoduje o její budoucnosti.

Půvabná vila v historické části Prahy byla domovem několika velkých osobností české kultury. Dlouhou dobu zde bydlel Jan Werich, jehož jméno je dodnes první zmínkou, kterou ve spojitosti s domem zaslechnete. Méně známým příběhem je pobyt Jiřího Voskovce. Žil tu také básník Vladimír Holan.

Nadace Jana a Medy Mládkových přišla s projektem kulturního centra, které by Werichovu vilu zpřístupnilo veřejnosti. Po dlouhých jednáních mezi Medou Mládkovou a radnicí Městské části Praha 1 stále není jasné, komu bude dům pronajat

Názory ke článku

Ke článku nebyly zatím napsány žádné názory. Můžete být první!

Prosím všechny čtenáře, aby v příspěvcích nepoužívali sprostá slova či napadající a jakékoliv osočovací výrazy. Děkuji mnohokrát. Vaše SlavneVily.

Nový příspěvek do diskuse



(nechte pole nevyplněné) tři plus tři? (číslo)

Hodnocení článku

Nejlepší známka je 1, nejhorší známka je 5.
TOPlist SEO Rozcestník