SlavneVily.czSlavneVily.cz

Slavné vily.cz - Slavné vily Čech, Moravy a Slezska

Skočit na obsah

Malé jubileum nakladatelství FOIBOS BOOKS.

- 13. 6. 17:33

V úterý 10. června byla v NZM pokřtěna publikace Slavné stavby Theodora Petříka. Stalo se tak téměř přesně na den 10. výročí křtu první publikace nakladatelství Foibos, kterou byly Slavné pražské vily.

První publikace navázala na činnost Ateliéru Trmalova vila, který začal svou činnost slavnostním otevřením Trmalovy vily pro veřejnost 1. dubna 1999 vernisáží výstavy Slavné pražské vily.
Za těch deset let byla vydána ucelená edice Slavné vily, obsahující publikace o vilové architektuře Prahy, Brna a všech krajů ČR. Edice pokračovala soubornou publikací Slavné vily Čech, Moravy a Slezska, publikacemi Slavné vily Slovenska, Slavné vily Slovinska, Slavné vily Maďarska a Slavné vily Polska.
Spolu s touto edicí začala vycházet edice Slavné stavby, posléze edice Památky UNESCO a Slavné zahrady a parky.
Všechny publikace jsou původními badatelskými a autorskými pracemi desítek a stovek znalců, historiků dějin architektury, pracovníků památkové péče, muzeí a galerií a odborných institucí ze všech krajů i centra.

Chtěli bychom touto malou upomínkou k 10. výročí nakladatelství FOIBOS BOOKS připomenou tuto jejich práci a jménem nakladatelství znovu poděkovat za jejich zaujetí, nasazení a výsledek, který, jak víme se stovek setkání s čtenáři, je velmi oceňován a vysoce hodnocen.

Práce těchto lidí nezůstává včleněna jen do publikací, ale za těch deset let, prostřednictvím již téměř dvou stovek výstav se dostala do povědomí lidí po celé republice i v zahraničí.
Webové stránky, které právě čtete a prohlížíte, a na kterých jsou informace o více jak tisíci jedinečných architektonických děl, navštívilo za sedm let jejich fungování již více jak milion lidí.

Více informací v rubrikách našich webů www.slavnevily.cz, www.slavnestavby.cz, www.lidove-stavby.cz
a připravovaných nových sjednocených webových stránek www.slavnestavby.cz/new

Názory ke článku

Ke článku nebyly zatím napsány žádné názory. Můžete být první!

Prosím všechny čtenáře, aby v příspěvcích nepoužívali sprostá slova či napadající a jakékoliv osočovací výrazy. Děkuji mnohokrát. Vaše SlavneVily.

Nový příspěvek do diskuse



(nechte pole nevyplněné) tři plus tři? (číslo)

Hodnocení článku

Nejlepší známka je 1, nejhorší známka je 5.
Průměrné hodnocení tohoto článku je: 1.3
(hodnotilo 4 čtenářů)
TOPlist SEO Rozcestník