SlavneVily.czSlavneVily.cz

Slavné vily.cz - Slavné vily Čech, Moravy a Slezska

Skočit na obsah

Předpremiéra dokumentárního cyklu Slavné vily

FOIBOS - 21. 9. 11:56
Předpremiéra dokumentárního cyklu Slavné vily

V pondělí 24. září v 16 hodin se v Trmalově vile uskuteční slavnostní předpremiéra prvního dílu rozhlasového dokumentárního cyklu Slavné vily, přátelské setkání s jeho tvůrci a s hlavními tvůrci stejnojmenné knižní řady.

Jan Kotěra, Ludwig Mies van der Rohe, Adolf Loos, Josef Gočár, Leopold Bauer, Josef Hoffmann, Bohuslav Fuchs, Dušan Jurkovič, ale také Josef Polášek, Lubomír a Čestmír Šlapetové, Vladimír Karfík (a mohli bychom jmenovat dalších více jak 200 jmen vynikajících architektů), více jak 500 jmen stavebníků, významných osobností místa, kraje, země a nebojíme se říci i Evropy a světa, 680 mimořádných realizací vil a rodinných domů ve všech krajích ČR.

Taková je historie a současnost architektury rodinného bydlení v Čechách, na Moravě a ve Slezsku. Taková je šíře projektu zpracování historie vilové architektury Čech, Moravy a Slezska, projektu nad nímž převzala patronát paní Livia Klausová a hejtmani všech krajů. Takový bude obsah 15 publikací knižní edice Slavné vily i 15 souběžných výstavních expozic. Takový bude obsah nového dokumentárního cyklu o Slavných vilách, připravovaného Českým rozhlasem 3 - Vltava.

V úterý 2. října v 16.00 bude Vltava vysílat první díl z dokumentárního cyklu Václava Žmolíka o Slavných vilách.

Pořady jsou připravovány ve spolupráci s nakladatelskou edicí Slavné vily, vydávanou uměleckou agenturou Foibos. Vedle slavných pražských vil budou představeny slavné brněnské vily, slavné vily Olomouckého kraje a postupně také vily všech dalších krajů ČR.

Názory ke článku

27.9. 13:03Nový

Zasílání upozornění na nové názory je dostupné jen zaregistrovaným uživatelům. Prosím přihlašte se nebo se zaregistrujte.

Hodnocení článku

Nejlepší známka je 1, nejhorší známka je 5.
Průměrné hodnocení tohoto článku je: 5
(hodnotilo 1 čtenářů)
TOPlist SEO Rozcestník