SlavneVily.czSlavneVily.cz

Slavné vily.cz - Slavné vily Čech, Moravy a Slezska

Skočit na obsah

Prodloužení výstavy v Olomouci

FOIBOS - 24. 9. 06:48
Prodloužení výstavy v Olomouci

Výstavou o významných vilách v Olomouckém kraji prováděl ředitel muzea. Komentovaná prohlídka bude ještě 2. října 2007.

v úterý 11. září měli návštěvníci výstavy „Slavné vily Olomouckého kraje“ v olomouckém Muzeu moderního umění možnost zúčastnit se komentované prohlídky. Vývoj vilové architektury od poloviny 19. století do současnosti zájemcům přiblížil ředitel Muzea umění Olomouc a renomovaný historik architektury, Pavel Zatloukal. Původně bylo plánováno výstavu ukončit 15. září. Vzhledem k velkému zájmu se však muzeum rozhodlo prodloužit ji až do 14. října.

Společný projekt Muzea umění Olomouc, Národního památkového ústavu v Olomouci a agentury Foibos představuje prostřednictvím dokumentace - kreseb, plánů, fotografií, modelů, ale také dobového nábytku pět desítek architektonicky významných rodinných sídel, která vznikala od poloviny 19. století do současnosti na území Olomouckého regionu. Expozice navazuje na výstavní a ediční řadu Slavné vily, jež se postupně zaměřuje na objekty celé republiky. Výstavu doprovází stejnojmenná publikace, jejíž součástí jsou nejen životní příběhy architektů a stavebníků, osudy domů, ale také turistický průvodce.

ak o výstavu „Slavné vily Olomouckého kraje“, tak o publikaci je přitom velký zájem. Do Muzea moderního umění zavítalo za dobu trvání výstavy, tedy během necelých tří měsíců bezmála šest tisíc návštěvníků. Knihu si v pokladně muzea koupilo takřka 600 lidí. Muzeum se proto rozhodlo výstavu prodloužit.

Další komentovaná prohlídka výstavy se uskuteční 2. října od 16.30 hodin.

Názory ke článku

26.9. 08:40Nový
25.9. 11:51Nový
25.9. 11:16Nový

Zasílání upozornění na nové názory je dostupné jen zaregistrovaným uživatelům. Prosím přihlašte se nebo se zaregistrujte.

Hodnocení článku

Nejlepší známka je 1, nejhorší známka je 5.
Průměrné hodnocení tohoto článku je: 3
(hodnotilo 2 čtenářů)
TOPlist SEO Rozcestník