SlavneVily.czSlavneVily.cz

Slavné vily.cz - Slavné vily Čech, Moravy a Slezska

Skočit na obsah

Prohlédněte si zlínské vily v Holešově

FOIBOS - 24. 8. 22:00
Prohlédněte si zlínské vily v Holešově

Na zámku v Holešově byla v červnu 2011 otevřena stálá expozice Slavné vily Zlínského kraje, která je volně přístupná každý den kromě pondělí od 9 - 12, 13 - 17 hodin. v rámci prohlídkového okruhu zámku Holešov.

Je první krajskou expozicí slavných vil, která po putovních výstavách v devíti městech kraje nalézá trvalé místo v holešovském zámku. Výstavní expozice bude podnětem ke komentovaným prohlídkám, besedám a dalším akcím za účasti historiků dějin architektury rodinného bydlení, tak architektů, designéru a dalších odborníků bydlení a bytové kultury. A to nejen se zaměřením na Zlínský kraj.

Za tento záslužný počin je třeba poděkovat jak vedení města Holešova, tak vedení zámku v Holešově a osobně také poslanci Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR Josefu Smýkalovi.

V Holešově vás uvítá krásně restaurovaný interiér zámku, rozsáhlá okrasná zahrada s parkovou úpravou, která patří rozlohou 62 ha a výstavbou k nejvýznačnějším na Moravě. A konečně také slavné vily kraje.

Zámek Holešov

nám. F. X. Richtera 160, Holešov
Výstava je otevřena od června 2011
denně mimo pondělí 9.00 - 12.00, 13.00 - 17.00

W: www.zamekholesov.cz
W: www.holesov.info.cz

Názory ke článku

Ke článku nebyly zatím napsány žádné názory. Můžete být první!

Prosím všechny čtenáře, aby v příspěvcích nepoužívali sprostá slova či napadající a jakékoliv osočovací výrazy. Děkuji mnohokrát. Vaše SlavneVily.

Nový příspěvek do diskuse



(nechte pole nevyplněné) tři plus tři? (číslo)

Hodnocení článku

Nejlepší známka je 1, nejhorší známka je 5.
Průměrné hodnocení tohoto článku je: 2
(hodnotilo 1 čtenářů)
TOPlist SEO Rozcestník