SlavneVily.czSlavneVily.cz

Slavné vily.cz - Slavné vily Čech, Moravy a Slezska

Skočit na obsah

Svatby jako ze staré Prahy

FOIBOS - 29. 6. 22:00
Svatby jako ze staré Prahy

Začněte svou životní cestu v půvabné a romantické Trmalově vile! Toto klidné zákoutí hlavního města je ideální pro svatbu pod širým nebem.
Zahradu Trmalovy vily s altánkem Vám v době obřadu poskytneme zdarma...

Podrobnější informace o svatbách pořádaných v Trmalově vile jsou Vám k dispozici zde.

S radostí Vám osobně zodpovíme jakékoli další otázky. Kontaktujte nás, prosím, prostřednictvím e-mailu info@slavnevily.cz nebo telefonicky na čísle +420 274 772 362.

Historie Trmalovy vily

Jako jednu ze svých prvních staveb provedl tuto vilu architekt Jan Kotěra pro ředitele veřejné obchodní školy Františka Trmala z Toušic (1866-1945) a jeho manželku Růženu. Jan Kotěra, člen Spolku výtvarných umělců Mánes, byl vůdčí osobností české architektonické moderny. V této vile je spojena soudobá anglická moderna a její filozofie rodinného bydlení i obdiv k domácímu lidovému stavitelství, touha po moderním pohodlném bydlení a jistá nostalgie po životě na venkově. Nedílnou součástí je zahrada, kde Jan Kotěra umístil stavbu kůlničky s prostory pro hospodářská zvířata. Ústředním prostorem vnitřní dispozice se stala patrová schodišťová hala s malovaným trámovým stropem. Rodina Trmalova prodala dům již roku 1911. Roku 1945 nad ním byla vyhlášena národní správa a roku 1950 přešla do vlastnictví státu. Od roku 1990 je v majetku Městské části Praha 10. V letech 1998 - 2001 byla její péčí rekonstruována a restaurována a již po první etapě rekonstrukce, 1. dubna 1999 uměleckou agenturou Foibos zpřístupněna veřejnosti.

Názory ke článku

Ke článku nebyly zatím napsány žádné názory. Můžete být první!

Prosím všechny čtenáře, aby v příspěvcích nepoužívali sprostá slova či napadající a jakékoliv osočovací výrazy. Děkuji mnohokrát. Vaše SlavneVily.

Nový příspěvek do diskuse



(nechte pole nevyplněné) tři plus tři? (číslo)

Hodnocení článku

Nejlepší známka je 1, nejhorší známka je 5.
TOPlist SEO Rozcestník