SlavneVily.czSlavneVily.cz

Slavné vily.cz - Slavné vily Čech, Moravy a Slezska

Skočit na obsah

Výstava a publikace Slavné stavby Prostějova

FOIBOS - 9. 6. 22:00
Výstava a publikace  Slavné stavby Prostějova

Téměř ve stejný den - ale o tři léta později - se v Olomouckém kraji konala další malá slavnost otevírající nový projekt...

Před třemi lety, 13. června 2007 se v Olomouci, v Muzeu umění, uskutečnila slavnostní vernisáž a křest Slavných vil Olomouckého kraje. Otevřela se tím práce na projektu a edici Slavné vily Čech, Moravy a Slezska a toto byl první realizovaný "krajský" projekt. Ten pokračoval tak, že nyní obsáhl všechny kraje Čech, Moravy a Slezska.

Nyní, ve stejném Olomouckém kraji, tentokrát v překrásném Prostějově vstoupilo 8. června do života první realizované dílo projektu Slavné stavby měst ČR.

Výstava Slavné stavby Prostějova, uskutečněná v nově rekonstruované části zámku byla otevřena za účasti nově zvoleného poslance Parlamentu ČR Mudr. Pavla Holíka, starosty Prostějova ing. Jana Tesaře, místostarostů Miroslava Pišťáka a ing. Pavla Drmoly, zastupitelů města a kraje, autorů publikace a výstavy a mnoha dalších.

Při slavnostní vernisáži byla pokřtěna také publikace Slavné stavby Prostějova, přibližující na 232 stranách slovem a bohatým obrazem 60 významných prostějovských staveb, jejich autory, stavebníky, nájemníky, příběhy a osudy lidí, domů, města.

Výstava je přístupná ve výstavní síni zámku v Prostějově od 9. června do 16. září 2010, ve všední dny od 9 do 17 hodin, v sobotu a v neděli od 9 do 12 hodin.

Názory ke článku

Ke článku nebyly zatím napsány žádné názory. Můžete být první!

Prosím všechny čtenáře, aby v příspěvcích nepoužívali sprostá slova či napadající a jakékoliv osočovací výrazy. Děkuji mnohokrát. Vaše SlavneVily.

Nový příspěvek do diskuse



(nechte pole nevyplněné) tři plus tři? (číslo)

Hodnocení článku

Nejlepší známka je 1, nejhorší známka je 5.
TOPlist SEO Rozcestník