SlavneVily.czSlavneVily.cz

Slavné vily.cz - Slavné vily Čech, Moravy a Slezska

Skočit na obsah

Z redakce

Vily, domky a domečky Královéhradeckého kraje

FOIBOS - Z redakce (15.9.2009 22:00)
... Královéhradecký kraj zaujímá v teritoriálním (byť vlastně umělém) členění našich zemí poměrně důležité místo. Bez ohledu na hledání konkrétních výjimečností, či zvláštností, charakterizující to které místo, patřily východní Čechy, už také díky osvíceným a důležitým osobnostem společenského, podnikatelského, ale i politického a kulturního života, k „baštám“ modernistických tendencí nejen v architektuře. Hradec Králové, Náchod, Jaroměř, stačí vyslovit jména těchto měst, a okamžitě se vybaví celá řada asociací spojovaných s kulturním, uměleckým, ale také stavebním duchem...

Trmalova vila jako místo setkávání

FOIBOS - Z redakce (12.9.2009 22:00)

Centrum architektury ve strašnické Trmalově vile pravidelně pořádá koncerty, výstavy a rozmanité společenské akce. Umožňuje tak okolním obyvatelům i lidem ze vzdálenějších městských částí setkat se a prožít příjemné odpoledne či poklidný večer v interiéru vily nebo v půvabné, zrekonstruované zahradě.

Josef Gočár

FOIBOS - Z redakce (9.9.2009 22:00)
Před 64 lety zemřel jeden z nejslavnějších českých architektů 20. století.

Fotogalerie z vernisáže ve Vsetíně

FOIBOS - Z redakce (3.9.2009 22:00)
Výstava o historii zlínské architektury, rodinném bydlení i osudech stavebníků a majitelů slavných vil je až do 14. září 2009 přístupná v malém sále vsetínského Domu kultury. Při příležitosti otevření výstavy se v úterý 25. srpna 2009 uskutečnil křest knihy Slavné vily Zlínského kraje.

Bauerova vila

FOIBOS - Z redakce (2.9.2009 22:00)
Vstupte! aneb Slavné vily s otevřenými dveřmi.
Navštivte kubistickou Bauerovu vilu...

Půvaby pražské architektury

FOIBOS - Z redakce (28.8.2009 22:00)
Znáte slavné stavby svého města? Zastavte se s námi na okamžik a rozhlédněte se kolem. Pražské ulice jsou překrásné... Zveme Vás k prohlídce Švandova divadla. Dveře se otevírají, vstupte!

Střípky brněnské architektury aneb letmé pohledy napříč historií

FOIBOS - Z redakce (27.8.2009 22:00)
Znáte půvabné a zajímavé vily svého města? Zastavte se s námi na okamžik a rozhlédněte se kolem. Brněnské ulice jsou překrásné... Zveme Vás k prohlídce brněnského Steinova rodinného domu. Dveře se otevírají, vstupte!

Půvaby pražské architektury

FOIBOS - Z redakce (25.8.2009 22:00)
Znáte slavné stavby svého města? Zastavte se s námi na okamžik a rozhlédněte se kolem. Pražské ulice jsou překrásné... Zveme Vás k prohlídce slavné a kontroverzní stavby nazvané Zlatý Anděl. Dveře se otevírají, vstupte!

Přihlašte se do soutěže o vilu snů

FOIBOS - Z redakce (24.8.2009 22:00)
Soutěž o vilu snů stále pokračuje. V publikacích z edice Slavné vily najdete anketní korespondenční lístek, jehož odeslání se zaškrtnutou správnou odpovědí na soutěžní otázku Vám umožní vyhrát jedinečný architektonický návrh Vaší "vily snů".

Přihlašte se do soutěže o vilu snů

FOIBOS - Z redakce (23.8.2009 22:00)
Soutěž o vilu snů stále pokračuje. V publikacích z edice Slavné vily najdete anketní korespondenční lístek, jehož odeslání se zaškrtnutou správnou odpovědí na soutěžní otázku Vám umožní vyhrát jedinečný architektonický návrh Vaší "vily snů".
TOPlist SEO Rozcestník