SlavneVily.czSlavneVily.cz

Slavné vily.cz - Slavné vily Čech, Moravy a Slezska

Skočit na obsah

Napsali o nás

Nejhůře se hledali pamětníci

Mladá fronta DNES - Vladěna Maršálková - Napsali o nás (1.5.2008 06:03)
KNIHA O STARÝCH A KRÁSNÝCH VILÁCH. Autoři představili knihu o historii nejzajímavějších domů a vil na severu Čech, o jejich majitelích i architektech.

Slavné vily se představují

Stanislava Rybičková - Šumperský a Jesenický deník - Napsali o nás (30.4.2008 04:04)
Dnes v té krásné klasicistní vile bydlí studentky zdravotnické školy. V roce 1869 ji ovšem užívala rodina významného průmyslníka Roberta Siegla. Podle něj se také domu dodnes říká. Tento snímek nemohl chybět na jednom z panelů výstavy Slavné vily Olomouckého kraje, kterou teď hostí šumperské muzeum.

Slavné vily Jihočeského kraje v knize

Rostislav Švácha - Napsali o nás (29.4.2008 05:50)
Když se řekne „jižní Čechy“, každý z nás si asi vybaví krásnou krajinu „země zamyšlené“, starobylá města založená Rožmberky, českými králi a husity a pak architekturu hradů a zámků od gotiky po novogotiku.

Autoři výstavy mapovali osudy starých vil

Lidové noviny - Morava - Napsali o nás (26.4.2008 06:23)
Pět desítek významných vil Olomouckého kraje mapuje výstava a kniha Slavné vily Olomouckého kraje.

Slavné pražské vily očima kurátora

Radomíra Sedláková - Stavební fórum - Napsali o nás (19.4.2008 05:27)
Nebývá zvykem, aby sám kurátor psal o výstavě, kterou připravil. Takže předem upozorňuji, že v tomto textu nejde o recenzi, ale o pozvánku. Pozvánku na výstavu a třeba také tip na vánoční dárek…

Autoři výstavy mapovali osudy starých vil

Lidové noviny - Morava - Napsali o nás (17.4.2008 08:37)
Návštěvníci výstavy se mohou vydat na pomyslnou procházku vilami vybudovanými od poloviny 19. století do současnosti v Olomouci, Prostějově, Šumperku, Přerově a na dalších místech.

Slavné vily Královehradeckého kraje

Houser - Napsali o nás (2.4.2008 05:13)
Nový souhrnný pohled do historie i do současnosti architektury rodinného bydlení v Královéhradeckém kraji, známí architekti a stavebníci, jejich životy a jejich práce.

Slavné vily našeho kraje

Lenka Nyklová - Jičínský deník - Napsali o nás (1.4.2008 05:59)
Jičínsko - V době, kdy se na světlo světa vyklubala prostřednictvím umělecké agentury FOIBOS odborná publikace „Slavné vily Královéhradeckého kraje“ od Petra Urlicha a kolektivu, jiné významné domy dosud čekají na docenění své architektonické hodnoty.

Nejkrásnější vily Královéhradecka, jejich osudy a proměny

Ivana Fričová - Hradecký deník - Napsali o nás (31.3.2008 05:03)
Hradec Králové - V Muzeu východních Čech byla ve čtvrtek v podvečer zahájena ojedinělá výstava fotografií nejzajímavějších rodinných sídel v kraji, jejichž autory jsou slavní i bezejmenní architekti a stavitelé.

Královéhradecký kraj a jeho vily

- Napsali o nás (26.3.2008 09:36)
Umělecká agentura Foibos připravila v rámci edice Slavné vily již osmou knihu a osmou výstavní expozici, tentokrát věnovanou vilám a rodinným domům Královéhradeckého kraje. Kniha bude mít křest společně s výstavou dne 27. března 2008 v Muzeu východních Čech v Hradci Králové.
TOPlist SEO Rozcestník