SlavneVily.czSlavneVily.cz

Slavné vily.cz - Slavné vily Čech, Moravy a Slezska

Skočit na obsah

Napsali o nás

Slavnou Šlapetovu vilu si poprvé prohlédla veřejnost

Moravskoslezský deník - Tereza Krumpholzová - Napsali o nás (7.9.2010 22:00)
Ostrava - „Je to úžasné, moc se nám tady líbí,“ nešetřili chválou lidé, kteří v sobotu navštívili Šlapetovu vilu, jednu ze čtyř národních kulturních památek Ostravy. Majitelka ji zpřístupnila veřejnosti vůbec poprvé v rámci kandidatury Ostravy na Evropské hlavní město kultury 2015.

PEŇÁS: Návraty k placentě aneb V Prostějově na renko

Fotoblog Jiřího Peňáse - Jiří Peňás - Napsali o nás (6.9.2010 22:00)
První delší báseň, kterou jsem se v životě naučil byla tato, cituju po paměti: Šel stréček Cásek do pola a rozhléžijó se kolem dokola. Najednó frnk. V poli na óvrati leži tam kromflék od novéch gati. Tož mám sa pro tebe zhébnót, aby mě praskl břoch? Gdež sis otrhl, tož si tam boď.

Slavné vily Královéhradeckého kraje

Scena.cz - Napsali o nás (6.9.2010 08:55)
Zavítáte-li během prázdninových cest do Náchoda a není-li k Vám počasí právě vlídné, nenechte si ujít výstavu o architektuře ve zdejším Regionálním muzeu, která se chýlí ke konci a kterou stojí za to vidět.

Slavná Liskova vila bude poprvé v historii otevřena veřejnosti

novinky.cz, Foibos - Napsali o nás (24.8.2010 22:00)
Vila JUDr. Eduarda Lisky je součástí seznamu nejvýznamnějšího kulturního bohatství České republiky. Už dva roky je národní kulturní památkou, přesto však zůstává na rozdíl od Karlova mostu nebo korunovačních klenot či Národního divadla památkou nepříliš známou. To by se mělo změnit, majitelka se rozhodla uspořádat dvě prohlídky pro veřejnost: 28. srpna 2010, Ostrava

Slavné jihočeské vily na výstavě v Plané nad Lužnicí

Týden.cz - Napsali o nás (28.7.2010 22:00)
Výstava fotografií slavných jihočeských vil je přístupná v obřadní síni městského úřadu v Plané nad Lužnicí. Návštěvníci si mohou prohlédnout expozici 50 nejzajímavějších staveb tohoto typu v jižních Čechách. ČTK to sdělil František Doubek z kulturního odboru městského úřadu v Plané nad Lužnicí.

Slavné vily budou až do konce srpna k vidění na plánské radnici

Kateřina Nimrichtrová - Táborský deník - Napsali o nás (18.7.2010 22:00)
Planá nad Lužnicí - Putovní výstava padesáti snímků slavných staveb jižních Čech se na podzim přestěhuje do Bechyně.

Perly tuzemského vilového individuálního bydlení představuje edice Slavné vily

Kristýna Křížová - novinky.cz - Napsali o nás (11.7.2010 22:00)
Knižní edice Slavné vily, která v 15 svazcích obsáhla nejpodstatnější tvorbu tuzemské vilové architekty, chcete-li architektury individuálního rodinného bydlení ve všech krajích a regionech ČR, je dnes kompletní. Autorem projektu Slavné vily je dr. Oldřich Janota.

Slavné vily Středočeského kraje

www.archiweb.cz - Napsali o nás (9.7.2010 22:00)
Publikace představuje 57 architektonicky významných či zajímavých skvostů rodinného bydlení, která vznikala od poloviny 19. století do současnosti na území Středočeského kraje. Publikace završuje ediční řadu Slavných vil krajů, která postupně představila architektonicky zajímavé objekty celé republiky.

Luxferový luxus

tisková zpráva, www.czechdesign.cz - Napsali o nás (4.7.2010 22:00)
Až do 7. srpna 2010 se v Trmalově vile – Kotěrově centru koná výstava Luxferový luxus: nekolektivní bydlení 70. let v Československu. Výstava navazuje komorním výběrem na úspěšné ediční a výstavní projekty Slavné vily Čech, Moravy a Slezska.

V prostějovském zámku se otevřelo informační centrum a galerie

www.ceskenoviny.cz - Napsali o nás (9.6.2010 22:00)
Prostějov - Nové Regionální informační centrum a rekonstruované výstavní prostory se dnes dopoledne poprvé otevřely veřejnosti ve východní části prostějovského zámku na Pernštýnském náměstí. Informační centrum by mělo v Prostějově sloužit turistům, rekonstruované prostory chce radnice využívat pro pořádání výstav a dalších společenských akcí. Opravené východní křídlo je první fází celkové rekonstrukce zchátralé renesanční budovy.
TOPlist SEO Rozcestník