SlavneVily.czSlavneVily.cz

Slavné vily.cz - Slavné vily Čech, Moravy a Slezska

Skočit na obsah

Napsali o nás

Most má pět vil na prestižní přehlídce krásy

Martin Vokurka - Mostecký deník - Napsali o nás (28.8.2008 05:29)
Most - V největší výstavní síni mostecké městské knihovny je od včerejška k vidění expozice Slavné vily Čech, Moravy a Slezska. Knihovna představuje část projektu – padesát vil Ústeckého kraje. Je mezi nimi i sedm vil z Mostecka, pět z Mostu a dvě z Litvínova.

U Zvonu se stáváte exponátem

Petr Kovařík - deník.cz - Napsali o nás (22.7.2008 05:59)
Praha - Praha těchto dnů nabízí hned několik velkých expozic představujících současné tendence mladých a nejmladších umělců. Mezi nimi nejfrekventova­nějším jménem je loňská laureátka Ceny Jindřicha Chalupeckého a letošní diplomantka Akademie výtvarných umění Eva Koťátková.

Meziříčí na kapli ušetří miliony

http://zlin.cz, Týdeník Jalovec - Napsali o nás (12.7.2008 06:06)
VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Obnova bývalé vězeňské kaple u valašskomeziříčského zámku Žerotínů skončila. Zatím je to ale prázdný prostor. Jeho využití brání chybějící vnitřní vybavení. Radní počátkem června doporučili uvolnit na tento účel 500 tisíc korun. Dříve, než tak učinili, podrobili předložený rozpočet výrazným škrtům.

Meziříčí vybaví bývalou vězeňskou kapli, bude sloužit kultuře

http://zlin.cz, čtk - Napsali o nás (10.7.2008 06:12)

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Více než půl milionu korun vynaloží Valašské Meziříčí na Vsetínsku na vnitřní vybavení obnovené vězeňské kaple. Je to zhruba pětina odhadovaných nákladů, nutných k úpravám objektu, který bude sloužit kulturním účelům. ČTK o tom informoval mluvčí radnice Josef Beneš.

Galerie Portyč: Obdivované vily s odkazem historie i moderní stavby

Písecký deník - Napsali o nás (6.7.2008 06:15)
Písecká výstava, stejně jako kniha, je součástí projektu, jež je věnován minulým i současným majitelům vil, připomíná slavné architekty a stavitele.

V publikaci Slavné vily je i pět objektů z Chotěboře

Štěpánka Saadouni - Havlíčkobrodský deník - Napsali o nás (11.6.2008 22:00)
Chotěboř - Celkem pět chotěbořských vil se objeví na podzim v knižní publikaci Slavné vily kraje Vysočina, kterou připravuje agentura z Prahy.

Jiří Lasovský: Město dělají ulice a náměstí

Jiří Lasovský - Stavební fórum - Napsali o nás (1.6.2008 07:00)
V dobách socialismu se architekti proti diktátu šedé sídlišťové zástavby nemohli prosadit. Bohužel ani po listopadu 1989 se očekávaný rozlet architektonického řemesla nekonal. Místo politiků mu přistřihly křídla jiné zájmy a okolnosti – tvrdí Jiří Lasovský, jeden z nestorů české architektury XX. století.

Do Šumperka za klenoty Olomouckého kraje

ČTK - Napsali o nás (18.5.2008 04:07)
Obyvatelé Šumperka si mohou až do konce května připomenout v tamním muzeu slavné vily z Olomouckého kraje. Putovní výstava návštěvníkům muzea představí i šest objektů přímo z Šumperka a seznámí je také s otázkami bydlení ve městě. Pro zájemce je připravena i publikace, ve které nechybí i hodnocení staveb očima odborníků.

V Ostravě byly vydraženy slavné vily bratří Hyklů

ČT24 - Napsali o nás (4.5.2008 03:22)
Ostrava - V ostravském hotelu Atom dnes proběhla dražba chlouby Nového Jičína, dvou vil továrnických bratrů Hyklů. Po dramatické čtyřicetiminutové licitaci, během které se jejich cena vyšplhala z osmi na více než třináct a půl milionu korun, jsou vily prodány. Zástupci Moravskoslezského kraje, kteří chátrající památky k prodeji nabídli, byli s konečnou cenou velmi spokojeni.

Do Šumperka za klenoty Olomouckého kraje

ČTK - Napsali o nás (2.5.2008 03:17)
Obyvatelé Šumperka si mohou až do konce května připomenout v tamním muzeu slavné vily z Olomouckého kraje. Putovní výstava návštěvníkům muzea představí i šest objektů přímo z Šumperka a seznámí je také s otázkami bydlení ve městě. Pro zájemce je připravena i publikace, ve které nechybí i hodnocení staveb očima odborníků.
TOPlist SEO Rozcestník