SlavneVily.czSlavneVily.cz

Slavné vily.cz - Slavné vily Čech, Moravy a Slezska

Skočit na obsah

Napsali o nás

Ve zlínském mrakodrapu začala nová výstava o díle architekta Kotěry

ZLÍN.cz; autor: Irena Frolová; foto Petr Zákutný - Napsali o nás (2.12.2011 13:49)
V sídle krajského úřadu Zlínského kraje je k vidění nová výstava s názvem Jan Kotěra a Tomáš Baťa - 100 let rozvoje Zlína. (Foto: Krajský úřad Zlínského kraje)

Nejslavnější vily z Čech, Moravy a Slezska představeny v Ostravě

26 Říjen 2011 - Literární noviny - Napsali o nás (23.11.2011 23:00)
Ostravské muzeum a Slezskoostravská galerie hostí od 26. října do 27. listopadu zajímavou výstavu Slavné vily Čech, Moravy a Slezska, na níž je představeno 120 výjimečných objektů z celé České republiky, které jsou obsaženy ve stejnojmenné souborné publikaci. Navíc zde návštěvníci mohou vidět ještě několik slavných vil z oblasti Ostravska.

Bez príbehu by vily boli až príliš obyčajné

www.piestany.sk - Napsali o nás (9.8.2011 22:00)
Päť z piešťanských víl sa môže popýšiť prívlastkom „slávne“. Ich zvláštnosti a jedinečnosti rozoberá nová publikácia z dielne kolektívu autorov – Slávne vily Slovenska. Piešťanskej verejnosti ju predstavili včera, tak trocha symbolicky – vo Vile dr. Lisku.

Slávne vily pomohli odhaliť kus histórie Piešťan

Martin Palkovič - www.pnky.sk - Napsali o nás (9.8.2011 09:37)
Vily postavené na našom území od obdobia Rímskej ríše až po súčasnosť sa prezentujú v publikácii Slávne vily Slovenska. Keďže päť z nich stojí v Piešťanoch, zavítala rovnomenná výstava po Prahe a Bratislave do Vily dr. Lisku. Fotografie architektonicky zaujímavých stavieb spolu s príbehmi ich tvorcov a majiteľov sú prístupné do 28. augusta.

Muzeum otevřelo brány nočním návštěvníkům

Milena Jínová - Nymburský deník - Napsali o nás (24.5.2011 09:37)
Nymburk - Tajemná atmosféra, ale hlavně dozvědět se něco nového. To byly hlavní důvody, proč návštěvníci nymburského muzea přišli v pátek večer na akci nazvanou muzejní noc.

ARCHITEKTURA: Bedřich Feuerstein

Zdeněk Lukeš - Neviditelný pes, LN, 8. 5. 2011 - Napsali o nás (16.5.2011 08:54)
... a pozvánka na přednášky o Janu Kotěrovi

Slavné vily vznikaly i na Slovensku, jsou hezčí než ty české?

ihned.cz - Napsali o nás (14.5.2011 22:00)
Stejně jako česká část, také Slavné vily Slovenska aktuálně vyrostly v nové budově Fakulty architektry v Praze - Dejvicích, kde budou vystaveny do 27. května.

Ministerstvo kultury a ministerstvo pro místní rozvoj podpořily slavné vily

Eva Tichá - Ministerstvo kultury - Napsali o nás (10.5.2011 22:00)
Výstavu „Slavné vily Čech, Moravy a Slezska a slavné vily Slovenska“ zahájili náměstkyně ministra kultury PhDr. Anna Matoušková a náměstek ministra pro místní rozvoj Ing. Miroslav Kalous v prostorách nové budovy Fakulty architektury Českého vysokého učení technického.

Slavné vily Čech, Moravy a Slezska a Slavné vily Slovenska

Karel Oujezdský - ČRo 3 - Vltava - Napsali o nás (9.5.2011 22:00)
V nové budově Fakultě architektury ČVUT v Praze-Dejvicích je nyní putovní výstava s názvem „Slavné vily Čech, Moravy a Slezska a Slavné vily Slovenska“.

Vily slavné a skvostné, české a slovenské

ČT 24 - Napsali o nás (4.5.2011 05:51)
Praha – V unikátních prostorách nové budovy Fakulty architektury ČVUT v Praze–Dejvicích se ode dneška návštěvníkům představí slavné vily Čech, Moravy, Slezska a také Slovenska. Výstava nahlíží do světa architektury rodinného bydlení v širokém kontextu slohů, doby, prostředí a životních stylů. K vidění je 120 vil v Čechách a 65 vil na Slovensku, panely s texty a bohatým obrazovým materiálem doprovodí v obou částech výstavy jejich trojrozměrné modely.
TOPlist SEO Rozcestník