SlavneVily.czSlavneVily.cz

Slavné vily.cz - Slavné vily Čech, Moravy a Slezska

Skočit na obsah

Napsali o nás

Osm let dřiny se vyplatilo: Rodině se podařilo zachránit slavnou secesní vilu

bydleni.idnes.cz - Napsali o nás (23.2.2011 23:00)
Slavnou olomouckou vilu Primavesi získala Pavla Honzíková v restituci začátkem 90. let. Peníze od kupců spolu s manželem odmítli a rozhodli se secesní stavbu rekonstruovat. Po hektických letech dřiny a boje s památkáři z ní udělali opět architektonický skvost. Přesto se ale do ní stěhovat nebudou.

Olomoucké vily živí zašlou slávu i chátrají v jejím stínu

Jana Burešová - sedmicka.cz, foto: Slavné vily - Napsali o nás (10.2.2011 10:30)
Některé jsou slavné, jiné téměř neznámé ruiny. Příběhy olomouckých vil jsou stejně zajímavé jako osudy jejich majitelů.

Netradiční cesty po Ústí a Teplicích. Příběhy vyšlapané do schodů

Jana Soukupová - sedmicka.cz - Napsali o nás (9.2.2011 23:00)
Po schodech k ústeckému rozhlasu kráčelo mnoho významných lidí. A teplické Ptačí schody pamatují hry šlechtických dětí.

Krása míjená

text i foto Josef Hejna - blog.idnes.cz - Napsali o nás (8.2.2011 13:39)
Umělecká agentura Foibos má tři základní pilíře své činnosti. Divadlo, architekturu, sklo. Sám netuším, zda existuje nějaké pořadí důležitosti. Pravdou ovšem je, že stále se prohlubující edice knih o českýcg vilách a na ně navazující slavné stavby vůbec, má už řadu obdivovatelů. Sám jsem před léty chodil s kamarádem, který psal knihu o významných stavbách v jedné části města a žasl, kolik krásy každý z nás denně míjí. Kolik ducha, vlastní inspirace, vtiskli lidé krajině, městu. Něměli bychom tu krásu jenom míjet.

Prohlídka slavných slovenských vil: Od paláců po supermoderní architekturu

Ľubo Stacho - ihned.cz - Napsali o nás (7.2.2011 23:00)
Výstavu Slavné vily Slovenska můžete navštívit do 28. února ve výstavní síni Domu národnostních menšin v Praze. Výstava i stejnojmenná publikace představují především rodinná sídla, postavená od 18. století do současnosti. Jedná se průřez vilovou architekturou celé Slovenské republiky.

Lanškrounské vily a Slavné vily Pardubického kraje

Marie Hrynečková - www.lanskrounsko.cz - Napsali o nás (7.2.2011 08:55)
Výstava LANŠKROUNSKÉ VILY instalovaná společně s putovní výstavou SLAVNÉ VILY PARDUBICKÉHO KRAJE, byla slavnostně zahájena 5. února v galerii Městského muzea Lanškroun. Při vernisáži zaznělo několik písní v podání Tetiany Stepasjuk, učitelky ZUŠ J. Pravečka.

Recenze: Slavné vily Karlovarského kraje

Josef Vomáčka - ČT 24 - Napsali o nás (4.2.2011 23:00)
Výjimečný a edukativně velmi důležitý projekt Slavné vily Čech, Moravy a Slezska, který je vytvářen za spoluautorství řady věhlasných odborníků již řadu let, patří k vrcholným výkonům organizátora celé akce, agentury Foibos. Výstava, kterou dnes zmiňujeme, patří díky materiálu, ze kterého lze čerpat, k těm naprosto špičkovým a pro neinformovaného návštěvníka opravdu ohromujícím. Expozice umístěná v příjemném prostředí Nostického zámku (dnes muzeum) v Sokolově představuje celkem 57 vil na dokonalých barevných fotografiích, historických záběrech, nákresech, v řezech a půdorysech.

Slavné vily kraje a jejich příběhy

Michael Rund - MF DNES - Napsali o nás (24.1.2011 23:00)
Svět západočeských lázní je nejen svébytným světem kolonád, ale i vznosných a poetických vil. Hodnotné stavby reprezentující vysokou úroveň vilové architektury od 2. poloviny 19. století až po současnost představuje výstava v Sokolově do 14. února.

Muzea na Žďársku navštívilo loni více lidí

Žďárský deník - Napsali o nás (12.1.2011 10:07)
Žďársko – Ve většině muzeí měst žďárského okresu zaznamenávají za loňský rok nárůst počtu návštěvníků. Málokde se ale těmto zařízením daří tak, jak tomu bylo loni ve Žďáře. Tam totiž meziročně stoupla návštěvnost o zhruba 1 500 osob.

Vilu Stiassny čeká rekonstrukce. Sondy prokázaly zachovalost původních omítek

www.ct24.cz - Napsali o nás (29.12.2010 23:00)
Brno - Dlouho očekávané rekonstrukce tří nejznámějších brněnských vil jsou v plném proudu. Zatímco Jurkovičova vila je těsně před znovuotevřením a ve vile Tugendhat se naplno staví, v případě vily Stiassny se začalo teprve s průzkumem. Ten odhalil, že vila má původní omítky v nejlepší stavu ze všech tří architektonických památek.
TOPlist SEO Rozcestník